Добре дошли в Марвен (2018)

6.19 010 votes
Актьори
Steve Carell, Matt O'Leary, Falk Hentschel
Режисьор
Robert Zemeckis
Сценарист
Robert Zemeckis, Caroline Thompson
Снимки
Vancouver, Canada, British Columbia
Жанр
Комедия
Година
2018
Премиера в България
Държава
Япония, САЩ
Продължителност
116 мин.
Бъди в час с киното!
Абонирай се за YouТube канал ни
Трейлър на Добре дошли в Марвен (2018)
183
0
1
Биографичен филма за Марк Хоганкамп: той е атакуван от няколко души, в следствие на което претърпява кома и си загубва паметта. Като човек без спомени, без никакво минало, той създава макет на град, с който твърде много се отдалечава от реалността.
Welcome to Marwen (2018)

Марк Хоганкамп е жертва на брутална атака пред бар, която му причинява тежка травма на главата. След като се събужда от кома, паметта му вече не е същата, той не може да си спомни подробности за живота си. След като загубва спомените си, той се отдръпва от света, който вече не познава.

Започва да работа по един специален проект, който е единствения начин за лечение. В градината си Марк създава модел на белгийски град, който той нарича Марвен. То иска да пресъздаде града от Втората световна война по скала от 1:6, което също така ще му помогне да подобри координацията на тялото си. В същото време с моделирането той иска да се отърве от травмата на загубата на паметта, която не престава да го преследва. Работата по проекта го кара да влезе в един свят на сънища.
Базира се на документалния филм Marwencol, в който режисьорът Джеф Малмберг е пресъздава истинската история на Марк Хоганкамп и неговия проект. Марк е художник и фотограф, а неговия модел е показан в художествена галерия в Ню Йорк.

Актьорски състав

  • Diane Kruger
    Diane Kruger
    Диане Крюгер
  • Steve Carell
    Steve Carell
    Стийв Карел