Дедпул и Върколака

Тил: Неразказаната история (2022)

Till
7.216 хил. гласа
Актьори
Danielle Deadwyler, Frankie Faison, Jalyn Hall
Режисьор
Chinonye Chukwu
Сценаристи
Keith Beauchamp, Michael Reilly
Снимки
Greenwood, Mississippi, USA
Жанр
Драма, Исторически
Година
Премиера в България
Държава
САЩ
Продължителност
2 ч 10 мин
Трейлър на Тил: Неразказаната история (2022)
895
Абонирай се за YouTube канала ни
През 50-те години на миналия век 14-годишен чернокож е убит, защото е ухажвал бяла жена. Неговата майка Тил започва кампания за разкриване на расизма в основата на престъплението.

През 1955 г. Мейми Тил е самотна майка и единствената чернокожа жена, работеща във военновъздушните сили в Чикаго. Тъй като живее със сина си в северната част на САЩ, има лошо предчувствие да изпрати 14-годишния си син Емет на гости на братовчедите му, които живеят във все още расисткия Юг. И наистина, след като го изпраща, тя никога повече не го вижда. Скръбта на Мейми не познава граници и не мисли да я крие. Тя иска светът да научи за несправедливата му смърт и дори се явява като свидетел в съда, въпреки че нейният свят се управлява от бели, които не са склонни да я изслушат.

През 1955 г. Емет е обвинен, че ухажва бяла жена в Мисисипи, при което тълпата взема нещата в свои ръце – той е пребит, застрелян и хвърлен в река Талахачи. Мейми дава на списание Jet Magazine право да публикува снимките на тялото на сина ѝ, което привлича вниманието на целия свят. Смелостта на майката дава сили на движението за граждански права, което я кара неохотно да стане активист на NAACP за социална справедливост и образование.

Истинската история на Емет Тил, който е убит през 50-те години на миналия век по расистки причини.

Драмата е базирана на истински събития: на 18 август 1955 г. 14-годишният Емет Тил е убит в Мисисипи, след като е обвинен, че е ухажвал бялата магазинерка Каролин Брайънт. Впоследствие майка му настоява светът да види “какво са направили с детето ми”.

Мъжете, съдени за смъртта на Емет, са Рой Брайънт и Джей У. Милам (съпруг и полубрат на Каролин), са оправдани от изцяло бялото жури, но малко по-късно признават престъплението си в интервю.

След смъртта си Емет Тил се превръща в символ на престъпленията от омраза и протестите срещу расизма в САЩ, а снимката на тялото му обикаля целия света.

С участието на

  • Haley Bennett
    Haley Bennett
    Хейли Бенет