Those Who Wish Me Dead (2020)

Актьори
Angelina Jolie, Nicholas Hoult, Jon Bernthal
Режисьор
Taylor Sheridan
Сценарист
Michael Koryta
Снимки
Albuquerque, New Mexico, USA
Жанр
Трилъри
Година
2020
Премиера в България
Държава
САЩ, Канада
61
Джейс се опитва да се предпази от убиец с помощта на експерта в оцеляването Хана (Анджелина Джоли). Но неговия по-голям проблем е избухването на пожар, който застрашава живота на тях и много други.

14-годишния Джейс неволно става свидетел на жестоко убийство, но е видян от извършителите. Те не спират да го преследват, докато не го видят мъртъв.  За да се предпази, Джейс влиза в програма за защита на свидетели и научава различни техники за оцеляване. Той получава помощ от двойка експерти в борбата за оцеляване. Но най-големия му проблем е пожар в близкия район, който заплашва живота на тримата.

Още на 25 септември 2013 г. бяха придобити правата върху филмовата адаптация на едноименния роман. Самата дата на издаване не беше известна, но заслужава да се отбележи факта, че самата книга не трябваше да бъде на рафтовете до май 2014 г. Това трудно може да се обясни, но най-вероятната причина е, че нито една книга на Майкъл Корита преди това не е направен във филм, дори и писателя да е получил похвали от известни автори като Стивън Кинг или Дийн Кунц.

Актьорски състав

  • Angelina Jolie
    Angelina Jolie
    Анджелина Джоли
  • Nicholas Hoult
    Nicholas Hoult
    Никълъс Холт