Годзила и Конг: Нова империя

Тор: Любов и гръмотевици (2022)

Thor: Love and Thunder
6.2390 хил. гласа
Актьори
Chris Hemsworth, Natalie Portman, Christian Bale
Режисьор
Taika Waititi
Сценаристи
Jennifer Kaytin Robinson, Stan Lee
Снимки
Sydney, Australia
Жанр
Екшън, Приключенски, Фантастика
Година
Премиера в България
Държави
САЩ, Австралия
Продължителност
1 ч 58 мин
Трейлър на Тор: Любов и гръмотевици (2022)
15 033
Абонирай се за YouTube канала ни
Трейлър на Тор: Любов и гръмотевици (2022)
Тор, Пазителите на галактиката и бившата му приятелка Джейн, която сега владее неговия чук, трябва да се изправят срещу нов и ще по-силен враг: галактическият убиец Гор (Крисчън Бейл).

Времената на войни са вече зад гърба на Тор (Крис Хемсуърт). Сега той кръстосва вселената с Пазителите на галактиката, като използва своята брадва, но решава да се откаже от работата си на супергерой и най-накрая да намери вътрешен мир. Пътешествията го карат да постави под съмнение живота си и собственото си съществуване. Оттеглянето му е само краткотрайно, защото по време на приключенията си със Звездният повелител (Крис Прат), Дракс (Дейв Баутиста), Небюла (Карън Гилън) и др. разбира, че някой преследва всемогъщите същества и решава да стигне до дъното. Всъщност това е галактическият убиец Гор (Крисчън Бейл), който има за цел да унищожи всички велики фигури във вселената, в това число включително и Тор.

За да се изправи срещу тази опасност, той търси помощ от стари приятели. Сред тях са Корг, кралица Валкирия (Теса Томпсън), която управлява новия Асгард и бившата си приятелка Джейн (Натали Портман). Но от последната си среща с нея много неща са се променили, като например сега тя владее чука му Мьолнир и е също толкова могъща като самия него. След първия сблъсък с Гор тримата тръгват по следите му, откривайки коварния му план..

Продължение на третата част, което също така се развива след събитията на Отмъстителите: Края. Филмът е част от четвъртата фаза на вселената на Marvel.

Снимките трябваше да започнат през лятото на 2020 г., но се наложи да бъдат отложени заради пандемията. Продукцията започна в Сидни, през януари 2021 г. под работното заглавие The Big Salad. Снимките са окончателно завършени през юни 2021 г.

Актьорски състав

 • Chris Hemsworth
  Chris Hemsworth
  Крис Хемсуърт
 • Chris Pratt
  Chris Pratt
  Крис Прат
 • Christian Bale
  Christian Bale
  Крисчън Бейл
 • Karen Gillan
  Karen Gillan
  Карън Гилън
 • Bradley Cooper
  Bradley Cooper
  Брадли Купър
 • Dave Bautista
  Dave Bautista
  Дейв Батиста
 • Vin Diesel
  Vin Diesel
  Вин Дизел
 • Tessa Thompson
  Tessa Thompson
  Теса Томпсън