Младият Карл Маркс (2017)

6.65 210 votes
Актьори
August Diehl, Vicky Krieps, Stefan Konarske
Режисьор
Raoul Peck
Сценарист
Raoul Peck, Pascal Bonitzer
Снимки
France
Жанр
Драма, Исторически
Година
2017
Премиера
Държава
Германия, Белгия, Франция
Продължителност
1 ч 58 мин
Бюджет
€9,500,000
Трейлър на Младият Карл Маркс (2017)
263
Абонирай се за YouTube канала ни
Биографичен филм за Карл Маркс и Фридрих Енгелс, които се обединяват от идеята за индустриална революция и комунистическата идеология на властта.

The Young Karl Marx (2017)

През 1844 г., малко преди индустриалната революция, Карл Маркс (26-годишен) живее със съпругата си Джени в Париж. Той вече е напуснал родината си Германия и живее тук в изгнание. Един ден той се запознава с младия Фридрих Енгелс. Но за буржоазията и син на собственик на фабрика, който преживял банкрут, първоначално Маркс гледа само с презрение. Но скоро ще стане очевидно, че двамата имат нещо повече от общо чувство за хумор. И двамата споделят едно и също мнение за пролетариата и интерес към масовата напредваща индустриална революция в Англия. Енгелс наскоро е писал за обедняването на английския пролетариат и обича Мери Бърнс, бунтовник на английското трудово движение. Като другари, те се уважават един друг и се вдъхновяват, а заедно с Джени пишат текстове за да предизвикат революция.

Заедно двамата нови приятели многократно избягват полицейските претърсвания, не приемат забраните и цензурата, поддържайки своя идеал за политическата промяна и баланса на властта, който е основния градивен елемент на комунистическата доктрина.

Тази историческа драма се основата на истинските събития, които събраха заедно две комунистически личености – Карл Маркс и Фридрих Енгелс през 1844 в Париж. Това са двама мъже, произлезли от добри семейства, които създават своите икономическо-философски ръкописи от 1844, които формират условията за по-късния им известен комунистически манифест 1847-1848 г