Войната с дядо (2019)

Актьори
Robert De Niro, Christopher Walken, Uma Thurman
Режисьор
Tim Hill
Сценарист
Matt Ember, Tom J. Astle
Снимки
Atlanta, Georgia
Жанр
Комедия
Година
2019
Премиера
Държава
САЩ
Продължителност
2 ч 21 мин
99
Малкия Питър с нетърпение очаква идването на дядо си, но радостта завършва внезапно, тъй като това отнема стаята му, а Питър ще трябва да се премести в зловещия таван. Единствения изход от ситуацията е война!

Питър живее със сестра си Мия и техните родители. През по-голямата част от времето, в къщата цари хармония: ако има важно събитие или правят нещо заедно, те си помагат, а когато се нуждаят от почивка, всеки отива в собствената си стая … или поне беше така, докато не дойде техния дядо Ед.

Питър е развълнуван, че дядо му ще се премести да живее в техния дом. Той обича дядо си, но и собствената си спалня. Макар и Ед първоначално да се настанява на тавана, скоро старите му крака правят това невъзможно. Така Питър трябва да се откаже от детската си стая, за да може там да живее дядо му. Колкото и да обича дядо си, той иска обратно стаята си. Така че няма изход, освен война! С помощта на приятелите си, Питър уговаря дядо си доброволно да му върне стаята, но старецът се оказва по-умен от колкото изглежда: вместо да се откаже от битката, той отвръща с още по-голяма твърдост. Но внука няма да позволи това да се случи без борба: с поредица от лошо шеги, той ще се опита да отнеме царството на дядо си.

“Война с дядо” се основава на едноименната детска книга на Робърт Смит, публикувана от американския автор през 1984 година. Първоначално Мариса Томей трябваше да заеме ролята на майката Сали, но в крайна сметка Ума Търман беше избрана. Дори Юджийн Леви не остана на борда с актьорите. За Робърт Де Ниро и Кристофър Уокън това е третия филм, в който двамата ще бъдат заедно пред камерата.

С участието на

  • Robert De Niro
    Robert De Niro
    Робърт Де Ниро