Рая и последният дракон
The Traitor

Предателят (2019)

7.18 570 votes
Актьори
Pierfrancesco Favino, Fabrizio Ferracane, Maria Fernanda Cândido
Режисьор
Marco Bellocchio
Сценарист
Valia Santella, Marco Bellocchio
Снимки
Palermo, Italy
Жанр
Драма, Криминален
Година
2019
Премиера в България
Държава
Италия, Франция, Германия, Бразилия
Продължителност
2 ч 33 мин
Трейлър на Предателят (2019)
426
Абонирай се за YouTube канала ни
През 80-те години в Италия бушува война за власт между сицилианската мафия. Томазо Бушета е избягал в Бразилия, гледайки от страни кървавия край на своите съюзници. Когато най-накрая и той е заловен, прави нещо, което никой не е очаквал.

Като високопоставен член на сицилианската мафия Томазо Бушета е обвързан с клетва за мълчание, като всеки друг от неговото престъпно семейство. През 80-те години се водят ожесточени борби за власт между различните италиански босове и всеки, който проговаря, е убит. Томазо Бушета е един от тези тях, който е избягал в Бразилия за да се скрие. В родината му всичко върви както обикновено: старите сметки се уреждат и съюзниците на Бушета постепенно биват избивани. Той вижда от разстояние как многогодишните вражди достигат своята кървава кулминация и все повече приятели и познати умират. Когато самият той най-накрая е заловен и екстрадиран в родината си, той взема важно и неочаквано от никой решение, което ще повлияе на цялата мафия завинаги: среща се със съдията, за да свидетелства и наруши обета на мълчание, излизайки публично пред съда с престъпленията на мафията. Неговите показания помагат да бъдат осъдени стотици членове на сицилианската мафия в САЩ и Италия, по време на така наречения процес Maxi Trials от 80-те години.

Филма разказва истинската история на Томазо Бушета, така наречения бос на двата свята. През 80-те той е един от първите информатори срещу мафията в Сицилия.

Използваме "бисквитки", персонални реклами на Google и статистически анализ. Събираме данни от вашето устройство, за да предоставим подходящи реклами, интерактивни функции и по-добро съдържание.

Приемете или направете персонални настройки за да продължите
ok
настройки
Функционални бисквитки

Персонални реклами

Статистически анализ

назад
запис
затвори
приемам всички