Лоши момчета 4: Всичко или нищо

Екзорсистът на Папата (2023)

The Pope's Exorcist
6.184 хил. гласа
Актьори
Russell Crowe, Alex Essoe, Daniel Zovatto
Режисьор
Julius Avery
Сценаристи
Michael Petroni, Evan Spiliotopoulos
Жанр
Трилър, Ужас
Година
Премиера в България
Държави
САЩ, Англия, Испания
Продължителност
1 ч 43 мин
Трейлър на Екзорсистът на Папата (2023)
11 383
Абонирай се за YouTube канала ни
Филм на ужасите, базиран на известния екзорсист Габриеле Аморт, който се сблъсква с вековните тайни на Ватикана.

Филм на ужасите, който е базиран на живота и работа на Габриеле Аморт (Ръсел Кроу) , който в продължение на 30 години, до смъртта си през 2016 г., е екзорсист на римската епархия, чийто ръководител е самият папа (Франко Неро). Работейки за Ватикана, той твърди, че е извършил повече от 70 000 екзорсизма. Той пише множество книги и статии, за да върне темата за екзорсизма в полезрението на обществеността и има успех: броят на католическите екзорсисти само в Италия достига близо 300.

Той насочва 98% от случаите си към медицинска и психиатрична помощ. Останалите 2 процента обаче го сблъскват с истинското зло. Той посвещава цялата си отдаденост на обсебените хора, за да ги изтръгне от лапите на дявола.

Нов случай отвежда свещеника до момче, което го моли за помощ. Затвореното в него същество, изрично е поискало Габриеле Аморт. Но изглежда, че зад демоничното обсебване се крие нещо повече, отколкото свещеникът първоначално подозира, защото този демон няколко пъти е търсил контакт с Римокатолическата църква, колкото и странно да звучи. За да реши случая, Аморт трябва да се задълбае в тайните на Ватикана. Разследването на Аморт по онова време е било потулено. Какво наистина е прикривано от векове наред? Скоро на карта е заложен дори живота на папския екзорсист.

Главният герой отец Габриеле Аморт (1925-2016), наистина е съществувал.

Той е работил за Ватикана като главен екзорсист от 1986 г. до пенсионирането си през 2000 г. и е извършил повече от 100 000 екзорсизма. През 1992 г. основава и Международната асоциация на екзорсистите заедно с още шестима свещеници. Филма се основава на два от мемоарите му и записките му за борба с демоните.

Снимките са направени в Ирландия, Лимерик и в колежа Тринити в Дъблин.