Малкият непознат (2018)

5.57 250 votes
Актьори
Domhnall Gleeson, Ruth Wilson, Will Poulter
Режисьор
Lenny Abrahamson
Сценарист
Sarah Waters, Lucinda Coxon
Жанр
Драма, Ужаси
Година
2018
Премиера
Държава
Англия, Ирландия, Франция
Продължителност
1 ч 51 мин
Трейлър на Малкият непознат (2018)
444
Абонирай се за YouTube канала ни
Лекарят Фарадей посещава един великолепна дом на английската провинция малко след Втората световна война. Най-славните дни на имението са вече в историята, а лекаря трябва да се погрижи за Родерик, който не може да се съвземе от участието си във войната. След дълъг престой в загадъчната сграда, започват да се случват стани събития.
Великобритания през 40-те години на миналия век, след края на Втората световна война. Разказва се историята на д-р Фарадей, син на прислужница, който води спокоен живот. През дългото горещо лято на 1947 г. пациент от имението Hundreds Hall изисква услугите му. Този великолепен имот от 18-ти век е мястото, където някога е работила майка му като медицинска сестра. Тази сграда някога е имала славни времена, но всичко това е вече минало. Сега тя е потънала в упадък. Къщата, наречена “Стоте зали”, е изложена на упадък, тъй като собствениците не могат да си позволят дължимите данъци. Смята се, че духът на покойната първородна дъщеря на семейството е все още тук. Фарадей, обаче не отделя много внимание на тези истории. Той идва тук по молба на г-жа Ayres за да излекува сина ѝ Родерик. Той е служил във войната като пилот и оттогава физически и психологически не може да се възстанови. Той трябва да използва медицинските си умения в служба на семейството живеещо тук. По време на продължителния си престой и лечение на пациента той все повече се сближава със сестрата на Родрик и се влюбва в нея. Но когато иска да се ожени за нея, в древната къща започват да се случват лоши неща. Това, което в началото изглеждаше като странен случай, започва да се превръща в ужасяваща мисия.
Филма се основава на едноименния роман на Сара Уотърс, публикува през 2009 г. като готически роман. Вече няколко творби на уелския писател са заснети: Affinity (2008), Tipping The Velvet (2002), The Handmaiden (2016)
Режисьор Лени Абрахамсън за първи път се впуска в жанра на ужасите.