Гняв (2020)

Актьори
Betty Gilpin, William Sadler, Andrea Riseborough
Режисьор
Nicolas Pesce
Сценарист
Nicolas Pesce, Jeff Buhler
Снимки
Winnipeg, Manitoba, Canada
Жанр
Ужаси
Година
2020
Премиера в България
Държава
САЩ, Канада
Продължителност
1 ч 34 мин
250
В една къща се ражда проклятие, след като човек умира в момент на ужас и тъга. Ненаситен, злият дух не прощава на никого, като прави жертва след жертва и предава проклятието.

Питър e брокер на недвижими имоти, който трябва да продаде зловеща къща. В къщата претърпява странно събитие, което го подтиква да се свърже с инспектор Малдун. Двамата ще влязат в тайните на тази обитавана от духове къща, разгръщайки безкрайна верига от ужаси. Паралелно с това ще виждаме две сюжетни линии, които се развиват в различно време. В хода на филма и трите истории ще се сближат.

Филма от 2004 г. засяга смъртта на човек, който е бил под влиянието на екстремно чувство на гняв, след което се заражда свръхестествена убийствена сила, под формата на зъл дух, който преминава през безкрайна и нарастваща верига от ужаси. В продължение на години, той продължава да живее и преследва всеки, който влезе в тази къща. Отмъщението му стига толкова далеч, че проклина всеки човек, който влиза в сградата, така че всеки невинен посетител, скоро ще се страхува, когато знае, че собствената му смърт го очаква точно зад ъгъла.

След японския филм Ju-on: The Curse (2000) се появи американския римейк The Grudge (2004). Тъй като това е рестартиране на франчайза, режисьора обяви, че се въвеждат нови духове и герои, вместо да се разчита единствено на старата история.