Невидимия / The Invisible Man (2020)

Актьори
Elisabeth Moss, Oliver Jackson-Cohen, Storm Reid
Режисьор
Leigh Whannell
Сценарист
Leigh Whannell, H.G. Wells
Снимки
Fox Studios, Moore Park, Sydney, New South Wales, Australia
Жанр
Sci-Fi, Трилъри, Ужаси
Година
2020
Премиера в България
Държава
Австралия, САЩ
3
След предполагаемото си самоубийство, Сесилия наследява голяма част от имуществото на любовника си, с когото тя никога не имала добър живот. Около нея започват да се появяват все повече убийства, което я навежда на мисълта, че той е все още жив.

Историята е за богат, гениален учен, който потиска своята приятелка Сесилия, до момента, в който тя успява да избяга. След време тя получава новината, че нейното насилствено бивше гадже се самоубило. Най-накрая тя може да започне отначало, освен това наследява цялото му имущество. Въпреки всичко това се съмнява в самоубийството и започва да подозира, че все още е жив и иска да я примами от сенките. Когато хората около нея започват да умират, тя разбира, че е преследвана от него, който е инсценирал смъртта си.

Според други източници, сюжета е подобен с разликата, че учена е провел експеримент, след който е станал невидим, без никой да подозира. Той използва превръзка на лицето си, така че никой да не открие тайната му. Започва да използва положението си, за да сее хаос, убива хора и престъпления от всякакъв вид.