Къщата, която Джак построи (2018)

6.6740 votes
Актьори
Matt Dillon, Uma Thurman, Bruno Ganz
Режисьор
Lars von Trier
Сценарист
Lars von Trier, Jenle Hallund
Снимки
Denmark, Copenhagen
Жанр
Драма, Трилъри, Ужаси
Година
2018
Премиера
29 Ноември 2018
Държава
Denmark, Germany, France
Продължителност
155 мин.
Бюджет
€8,700,000
Изкуството е навсякъде, но всеки го вижда на различно място - един в картинките, а друг в убийствата. Над 12 години Джак не спира да убива, вдъхновен от постижението да бъде перфектния сериен убиец.
The House That Jack Built (2018) 

Следваме блестящия Джак – един много интелигентен мъж, но който също така има неудържимо желание да убива. Той преминава през пет инцидента, които ще отбележат кариерата му като сериен убиец. Това е неговата история, погледната от негова гледна точка. Над 12 години, той отнема живота на други хора, отново и отново и все повече и повече за да стане истински сериен убиец. Джак разглежда всяко едно от убийствата си като произведение на изкуството и редовно обсъжда действията и мотивите си с мистериозния Върдж. През годните полицията се вкопчва около действията му и става все по-близо до него, което изключително много раздразня гения и той решава да действа противно на логиката: да убива още повече! Той поема все повече и повече рискове, за да създаде абсолютно произведение на изкуството.

От редакцията на сайта

Билетите за портрета на серийния убиец се появиха и в Кан. Такива деликатни произведение подобни на “Oldboy” или “Chaser” имат важно съобщение: “Предупреждение: Някои деликатни сцени могат на накърнят чувствата на публиката”

Разбира се, подобни предупреждения не пречат на посетителите на фестивала да гледат киното. Напротив, те са наистина любопитни. Но истината е, че в този текст няма никакво преувеличение и много зрители напуснатата премиерата, след което изстреляха яростни съобщения в туитър. Трилъра наистина се опитва да шокира публиката и в този филм, тя ще бъде малка..

Добави ревю