Лоши момчета 4: Всичко или нищо

Тейлър Суифт: The Eras Tour (2023)

Taylor Swift: The Eras Tour
821 хил. гласа
Актьори
Taylor Swift, Max Bernstein, Mike Meadows
Режисьор
Sam Wrench
Снимки
SoFi Stadium, 1001 Stadium Drive, Inglewood, California, USA
Жанр
Документален, Драма
Година
Премиера в България
Държава
САЩ
Продължителност
2 ч 49 мин
Трейлър на Тейлър Суифт: The Eras Tour (2023)
157
Абонирай се за YouTube канала ни
Това е спиращия дъха концерт Eras Tour на единствената и неповторима Тейлър Суифт с дължина 3 часа и повече от 40 песни.

Тейлър Суифт: Турнето на епохите

През март 2023 г. американската поп певица Тейлър Суифт започва шестото си концертно турне The Eras Tou на стадиона SoFi в Лос Анджелис в продължение на шест дни. Името на турнето разкрива неговата идеята: Суифт ще ви пренесе през всички творчески фази на 17-годишната си кариерата си в тричасовото шоу. Това е рекордния концерт на Суифт, който се превръща във феномен още от първата си част в САЩ. Европейската част на турнето започва започне на 9 май 2024 г. в Париж и приключва на 17 август 2024 г. в Лондон.

През август 2023 г. певицата издава концертния филм “Суифт: Турнето на епохите”. Това е равно на 44 песни от десет албума, като се започне от дебюта ѝ Taylor Swift от 2006  г. и се стигне до Midnights 2022 г. Концертът завършва с две изненадващи песи. Турнето позволява на феновете да се докоснат до различните епохи, които са изградили музикалното наследство на родената в Пенсилвания певица.

На 31 август 2023 г. Тейлър Суифт съобщи, че турнето Eras ще бъде пренесено на киното под формата на концертен филм. Филмът е запис на 3 от концертите от  август 2023 г. на стадион SoFi в Ингълууд.

Финансирането на филма е единствено от Суифт. С бюджет около 10-20 милиона долара той счупи няколко от рекордите за предварителни резервации само няколко часа след обявяването му. В трите най-големи вериги киносалони в САЩ – Cinemark, AMC и Regal филмът събра 37 млн. щатски долара през първите 24 часа. Или с друго думи казано, това надмина 20-те милиона щатски долара на Междузвездни войни: Силата се пробужда. Единствено Отмъстителите: Краят е по-успешен с 50 млн. щатски долара.

След неуспешни преговори със студиото, певицата решава сама да пусне филма по кината, като директно си сътрудничи с AMC и Cinemark. AMC поемат разпространението в САЩ, а Cinemark правят това в международен план.

Тейлър Суифт: Турнето на епохите отпразнува своята премиера на 13 октомври 2023 г. В САЩ бяха отложени общо девет филма в кината, за да се избегне конкурирането им с концертния филм, което би довело до катастрофа в приходите им.