Междузвездни войни 9: Възходът на Скайуокър (2019)

Актьори
Billie Lourd, Daisy Ridley, Adam Driver
Режисьор
J.J. Abrams
Сценарист
Chris Terrio, J.J. Abrams
Жанр
Екшън, Приключенски, Фантастика
Година
2019
Премиера в България
Държава
САЩ
Трейлър на Междузвездни войни 9: Възходът на Скайуокър (2019)
3 556
Трейлър на Междузвездни войни 9: Възходът на Скайуокър (2019)
Най-известната междугалактическа сага в историята на киното се завръща с деветата част. Това е третата част на новата трилогия, която започна през 2015 г. Рей, По и Фин ще трябва да се изправят пред едно последно предизвикателство, в което ще видим великия край на сагата.

Люк Скайуокър е мъртъв! Но жертвата му отново запали искрата, необходима на съпротивата в последната битка срещу Първия ред. Смели бунтовници, водени от генерал Лея, създават план за засада, тъй като те са твърде малко за да спечелят в открита война срещу войските на Рен. Последните надежди на съпротивата сега са върху Рей – последния джедай. Със своите приятели Фин, По и Чубака, тя се впуска в мисия, която най-накрая може да реши битката между Джедаите и Ситите.

Но добре известният кукловод излиза от сенките. Дълги години се опитва да намери идеалния ученик за тъмната страна.

Зад кадъра и информация

След като компанията Уолт Дисни купи филмовата продуцентска компания “Лукас филм” за красивата сума от четири милиарда долара, за продълженията на Star Wars се вдъхна нова надежда. След оригиналната трилогия, първата част от новите епизоди бе 7-ма  част “Силата се пробужда”. В тази 9-та поредица ще видим великия финал. Сред основният актьорски състав се очакват да бъдат Оскар Айзък, Джон Бойега  и Дейзи Ридли. Тъй като филма все още е в много ранен стадий на предпроизводството, предстои потвърждението на вече познатите лица. Режисьорът J.J. Abrams, който вече е участвал във филми като “Мисия невъзможна 3″ и Стар Трек” изрази интерес да се заеме още веднъж със Star Wars.

На D23Expo Колин Тревъроу, който дебютира с Джурасик свят, беше потвърден като режисьор през август 2015 г. Две години по-късно беше съобщено, че Lucasfilm и Колин Тревъроу се разделят и J.J. Abrams ще завърши трилогията на продължението. Заснемането на Star Wars 9 ще се бъде в Pinewood Studios в Лондон, както всички предишни филми за франчайза.

Всички части

 1. Междузвездни войни 7: Силата се пробужда
  Междузвездни войни 7: Силата се пробужда
 2. Rogue One: История от Междузвездни войни (2016)
  Rogue One: История от Междузвездни войни (2016)
 3. Междузвездни войни 8: Последните джедаи (2017)
  Междузвездни войни 8: Последните джедаи (2017)
 4. Соло: История от Междузвездни войни (2018)
  Соло: История от Междузвездни войни (2018)
 5. Междузвездни войни 9: Възходът на Скайуокър (2019)
  Междузвездни войни 9: Възходът на Скайуокър (2019)