Кралството на планетата на маймуните

Шекспир като улично куче (2022)

Shakespeare Like a Street Dog
6.3172 гласа
Актьори
Елеонора Иванова, Захари Бахаров
Режисьор
Валери Йорданов
Сценарист
Валери Йорданов
Жанр
Драма
Година
Премиера в България
Държава
Продължителност
1 ч 33 мин
Трейлър на Шекспир като улично куче (2022)
1 596
Абонирай се за YouTube канала ни
Трейлър на Шекспир като улично куче (2022)
17-годишо момче с два противоположни таланта- артист и боксьор, трябва да събере пари, за да спаси любим човек. Дали е направил правилния избор, ще покаже само времето.

Историята на момче с 2 напълно противоположни таланти – театрален артист и бокс. Той трябва да спаси живота на свой близък, като събере пари. Това го изправя пред труден избор: дали да участва в уличен бой със залози или да се пробва в тв шоу, където шансовете да спечели са ниски. Разбира се, първия избора взема превес.

Мисълта на Шекспир “Да бъдеш или не – това е въпросът” ражда на пръв поглед това неуместно заглавие. Тъй като фразата се е превърнала в олицетворение на смисъла на живота, а във творбата на Шекспир се споменава за човешкия избор – дали да понесеш камшиците на съдбата или да се опълчиш срещу нея. Между уличния бой и камшиците има твърде общо.

Главния герой е уверен, но едновременно с това се заблуждава, че знае всичко, което трябва и най-вече, прави това, което трябва. С времето той започва да осъзнава, че плановете му са твърде нереалистични. Дали е време да преосмисли избора си, защото времето тече, а той трябва да събере необходимата сума.