Играч първи, приготви се (2018)

7.6231 410 votes
Актьори
Hannah John-Kamen, Olivia Cooke, Lena Waithe
Режисьор
Steven Spielberg
Сценарист
Ernest Cline, Zak Penn
Снимки
Jewellery Quarter, England, Birmingham
Жанр
Sci-Fi, Екшън, Приключенски
Година
2018
Премиера в България
30 Март 2018
Държава
USA
Продължителност
140 мин.
Трейлър на Играч първи, приготви се (2018)
5 / 5 - 1 vot
1481
5
1
Присъединете се към YouTube канала ни
В бъдеще Уейд Уотс избягва от трудното си ежедневните като се потапя във виртуалната игра Оазис, където той и други опоненти иска да открият съкровище оставено от създателя на играта.
Ready Player One (2018)

През 2045 г. по-голямата си част от животът на хората протича във виртуална игра. Това е виртуален свят, изобретен от програмиста Джеймс Халидай, в който има много повече от мрачната реалност. В тази симулация потребителите могат да правят и да изпитат всичко.

Тийнейджъра Уайд Уотс прекарва в тази игра през повечето време: той се потапя в този свят със своя Avatar Parzival, с който пътува до различни места в изкуствената сфера – например, посещава виртуалното училище и залата на видео игри.

Умиращият милионер, основателя на играта, оставя богатството си като награда за търсене на съкровище в Оазис. Уотс участва в състезанието, но след пет години ще се окаже, че в действителност трябва да се изправи срещу врагове готови да направят всичко, за да получат парите. След смъртта на Холидей  се стига до лов на ловци, с цел да се намери скрития предмет. Този, който го открие ще наследи богатството му включително и целия OASIS.

Самият Холидей е бил голям фен на поп културата на 1980 г., така че Уейд, започва да проучва всичко свързано с нея, да чете книги и да гледа телевизия, както и да играе игрите на десетилетието. Но Уейд има голяма конкуренция: Нолан Соренто, важна клечка в интернет компания, който иска да спечели Oasis играта. Ако това стане, той може да направи влизането и играта наистина скъпо.

Добави ревю