Повелителят на дракони
Q: Into the Storm

Кю: В окото на бурята (2021)

7.62 480 votes
Сезон 1
6 епизода
Актьори
Cullen Hoback, Craig James, Fredrick Brennan
Режисьор
Cullen Hoback
Сценарист
Cullen Hoback
Жанр
Документален
Година
2021
Премиера
Държава
САЩ
Продължителност
Трейлър на Кю: В окото на бурята (2021)
49
Абонирай се за YouTube канала ни
Документален филм за теория QAnon, който задълбава въпроса за нейните създатели и сайта 8chan, дом на други теории като Gamergate и Pizzagate

Сериалът показва възхода на конспиративната теория QAnon и хората, които стоят зад нея. Сайтът 8chan се смята за дом на теорията и в това число сред заподозрените ѝ автори са собственикът на сайта Джим Уоткинс, неговия създател Фридрих Бренън и бившия администратор Рон Уоткинс. Освен с тях, филма включва интервюта със създатели на видео клипове (известни като Qtubers), следователи, журналисти по темата и активисти, които вярват в теорията QAnon, например като Джак Пособик.

Сериалът поставя във фокус динамичните отношения между Уоткинс и Бренън,  включително разделянето им през 2018 г. Бренън е откровен критик на теорията и поради това започва да се бори за спирането на сайта. Сериалът поставя на преден план 8chan и различните движения, които са се зародили на него, като Gamergate и Pizzagate.

В последния епизод режисьора Кълън Хобак придружава Джим Уоткинс до щурма на Капитолия на 6 януари 2021 г. В последния си разговор с Рон Уоткинс, той заявява пред камерата: “Прекарах последните почти десет години всеки ден, правейки този вид изследвания анонимно. Сега го правя публично, това е единствената разлика… Основно това правих преди анонимно, но никога като Q” След това Уоткинс добавя, “Никога като Q. Обещавам. Защото не съм Q и никога не съм бил”. Хобак разглежда това като неволно признание от Уоткинс и заключава от това интервю и други свои изследвания, че Рон Уоткинс е Q.

Използваме "бисквитки", персонални реклами на Google и статистически анализ. Събираме данни от вашето устройство, за да предоставим подходящи реклами, интерактивни функции и по-добро съдържание.

Приемете или направете персонални настройки за да продължите
ok
настройки
Функционални бисквитки

Персонални реклами

Статистически анализ

назад
запис
затвори
приемам всички