Диада

Котаракът в чизми 2 (2022)

Puss in Boots: The Last Wish
7.8155 хил. гласа
Актьори
Antonio Banderas, Harvey Guillén, Salma Hayek
Режисьори
Januel Mercado, Joel Crawford
Сценарист
Paul Fisher
Жанр
Анимация, Комедия, Приключенски
Година
Премиера в България
Държави
САЩ, Япония
Продължителност
1 ч 42 мин
Трейлър на Котаракът в чизми 2 (2022)
19 750
Абонирай се за YouTube канала ни
Трейлър на Котаракът в чизми 2 (2022)
Жадния за авантюри котарак в чизми е изгубил осемте си живота. Той пътува до мистично място, което има силата да му ги върне.

Котаракът в чизми от вселената на Шрек отново влиза в действие. Очарователния герой осъзнава, че любовта му към приключенията е взела връх: неговите живот са изчерпани, а по пътя той е изгубил бройката. Сега разбира цената на смелостта, а още повече на безразсъдието. Пътя на желанието на сърцето му обаче е всичко друго, но не и разходка в парка. Според една легенда той трябва да достигне мистично място, което има силата да съживява. Той се отправя на едно последно и най-трудно приключение, в което за разлика от всички преди това, има възможността да си върне животите.

Той тръгва да търси легендарната дестинация заедно с Кити и Перо, куче, маскирано като котка. Допълнително към трудната мисия, триото среща врагове, защото след последното си приключение Котаракът в чизми не си е спечелил особено добра репутация, което го превръща в мишена за ловци на глави. Разбра се, това е по-опасно от всякога, защото на него му е останал само един живот.

Антонио Бандерас озвучава този очарователен герой, вдъхновен от европейската народна приказка и чието поведение наподобява това на Зоро.

След като се появява в Шрек 2,  Шрек 3 и Шрек Завинаги, първия самостоятелен филм на героя е в Котаракът в чизми (2011), след който участва в много късометражни филми, преди да получи второто си самостоятелно приключение. Действието на продължението се развива 11 години по-късно.

За разлика от предишните филми, вместо да се използва познатата компютърна анимация, е решено да се промени стила, следвайки модела на Спайдър-мен: В Спайди-вселената (2018) и Лошите момчета (2022). Осен това създателите на филма са вдъхновени от уестърна Добрият, лошият и злият (1966), в който всеки се стреми към награда.

С участието на

  • Florence Pugh
    Florence Pugh
    Флоренс Пу