Аквамен 2 и изгубеното кралство

Твърдо приземяване (2023)

Plane
Оцелейте заедно или умрете сами
6.571 хил. гласа
Актьори
Gerard Butler, Tony Goldwyn, Mike Colter
Режисьор
Jean-François Richet
Сценаристи
J.P. Davis, Charles Cumming
Снимки
Puerto Rico
Жанр
Екшън, Трилър
Година
Премиера в България
Държави
Англия, САЩ
Продължителност
1 ч 47 мин
Трейлър на Твърдо приземяване (2023)
5 289
Абонирай се за YouTube канала ни
Торънс спасява пътниците си след удар от мълния, като извършва рисково кацане на остров. Благополучното приземяване обаче не е утеха, защото тук има война и веднага след кацането си разбира, че това е само началото на неговото оцеляване и това на всички пътници.
Торънс е пилот, който трябва да извърши рисково аварийно кацане на търговски самолет, повреден от мълния по време на силна буря. Тук има война и малко след кацането си разбира, че благополучното приземяване е само началото на тяхното оцеляване. Това място е зона на война между две враждуващи групировки от паравоенни формации, които след като виждат самолета, започват да се състезават коя от двете групировки ще поеме контрол над самолета и пътниците за заложници. След като повечето пътниците са взети за заложници от бунтовниците, единственият човек, на когото Торанс може да разчита, е Луис, заподозрян в убийство, транспортиран от ФБР. Торанс се нуждае от помощта му, защото той е единствената надежда за спасяване на пътниците. С течение на времето пилота разбира, че в Луис има нещо повече от колкото изглежда на пръв поглед.
Първоначалната идея за филма е писател Чарлс Къминг още през лятото на 2016 г. След избухването на пандемията и липсата на застраховка за продукцията, Lionsgate не иска да рискува бюджет от 50 милиона долара и я преустановява. След това Solstice Studios придобива правата, но Lionsgate ги прекупува обратно през май 2021 г., за да реализира филма през лятото на 2021 г. със снимки в Пуерто Рико.