Аквамен 2 и изгубеното кралство

Операция Форчън: Троянски кон (2023)

Operation Fortune: Ruse de guerre
6.376 хил. гласа
Актьори
Jason Statham, Cary Elwes, Aubrey Plaza
Режисьор
Guy Ritchie
Сценаристи
Guy Ritchie, Ivan Atkinson
Снимки
Antalya, Turkey
Жанр
Екшън, Трилър
Година
Премиера в България
Държави
САЩ, Китай, Англия, Турция
Продължителност
1 ч 54 мин
Трейлър на Операция Форчън: Троянски кон (2023)
9 509
Абонирай се за YouTube канала ни
Агентът на MI6 Орсън Форчън вербува любимата холивудска звезда на търговец на оръжия, за да спре следващата сделка с ново опасно оръжие, което може да потопи света в хаос. Но дали холивудския актьор ще успее да прикрие страхът си?
Агентът Орсън Форчън (Джейсън Стейтъм) съчетава съвкупност от уникални умение, които го правят скрития коз и най-опасното оръжие на MI6. Колкото и да опитен, винаги има задача, които са извън възможностите му. Именно поради една такава задача е вербуван от глобален разузнавателен съюз на редица водещи страни. От него се изисква да разследва и предотврати  изключително опасна оръжейна сделка, от която зависи безопасността на целия свят. За да я проследят, в играта се включва ЦРУ експерта по технологии Сара. В сделката е замесен не кой да е, а влиятелния търговец на оръжия, милиардера Грег. Това вече излиза извън границите на възможното. Грег е не само едра риба, а толкова неподвластен, че най-малките грешки бързо могат да превърнат Форчън в плячка. Когато конвенционалните средства не помагат, време е за нещо щуро. Дани Франческо е най-голямата холивудска звезда, по която Грег е луд. Ражда се великата идея, да превърнат Дани от актьор в агент, но какъв агент би излязло от някакъв актьор? Страхът си е страх и дали ще успее актьорското майсторство да го прикрие?

Едно по-добро заглавие би било “Операция Късмет: 5 звезди”, защото все пак жанра е комедия, а не военна стратегия.

Първоначално, когато Гай Ричи обяви филма си през септември 2020 г., проекта все още носеше работното заглавие Five Star. Година по-късно бе преименуван. Снимките започнаха през януари 2021 г. в Анталия, Лондон и Катар.

Това е шестият филм, в който Гай Ричи работи с актьора Джейсън Стейтъм след Човек на гнева (2021). В оригиналното заглавие на английски се съдържа френския термин Ruse de guerre, който би се превел “военна хитрост”, “измамата на войната” и се отнася за стратегическа заблуда на врага с нестандартни методи.

С участието на

  • Jason Statham
    Jason Statham
    Джейсън Стейтъм