Капитан Марвел 2

Новини от света (2021)

News of the World
6.893 хил. гласа
Актьори
Tom Hanks, Tom Astor, Helena Zengel
Режисьор
Paul Greengrass
Сценаристи
Luke Davies, Paul Greengrass
Жанр
Драма, Екшън, Приключенски
Година
Премиера
Държави
САЩ, Китай
Продължителност
1 ч 58 мин
Трейлър на Новини от света (2021)
253
Абонирай се за YouTube канала ни
Том Ханкс в ролята на капитан Джеферсън обикаля Дивия Запад, като чете и разпространява новините в отдалечените населени места и на неграмотните общества. Той се съгласява да помогне за спасяването на отвлечено момиче, срещу значителна сума пари.

През 1870 г., пет години след края на гражданската война в Америка, капитан Джеферсън (Том Ханкс) е овдовял ветеран от войната. Той изкарва прехраната си, пътувайки от град на град в Дивия Запад, като чете вестникарски новини предимно на неграмотните. Разпространявайки новини за бедствия и вражди, президенти и кралици, той знае как да опакова и поднесе истинските събития, които да бъдат формирани, като вълнуващи приключения и да се харесат на местните народи.

В Тексас среща 10-годишната Йохана, която преди 6 години е била отвлечена, а в последствие отгледана от индианското племе Кайова и не говори английски. След нейното освобождение от ръцете на диваците, той трябва да я върне у дома при най-близките ѝ роднини: чичо и леля в Сан Антонио. Срещу значителна сума пари от страна на посолството, ветеранът се съгласява да поеме тази мисия и да заведе момичето там, където законът казва, че принадлежи. Но докато двамата напълно противоположни спътници изминават стотици мили през непроходимата пустиня, Йохана се противопоставя с всички сили срещу пътуването към чуждия свят. Това се превръща в предизвикателство и за двамата, в което се сблъскват природните сили и човешката воля.

Драмата е създадена по едноименния роман на американската авторка Paulette Jiles, публикуван през 2016 г. Филмът е заснет през есента на 2019 г. в Санта Фе, Ню Мексико. Това е първият филм в дългата кариера на Том Ханкс с пейзажи от дивия запад. Първоначално продукцията трябваше да бъде продуцирана от 20th Century Fox. След поглъщането на Fox от Disney, правата на някои филми, които вече бяха в етап на производство, бяха прехвърлени на Universal.

 

С участието на

  • Tom Hanks
    Tom Hanks
    Том Ханкс