Последната Коледа (2019)

6.535 410 votes
Актьори
Emilia Clarke, Henry Golding, Emma Thompson
Режисьор
Paul Feig
Сценарист
Emma Thompson, George Michael
Снимки
Marylebone, London, UK
Жанр
Комедия
Година
2019
Премиера в България
Държава
Англия, САЩ
Продължителност
1 ч 43 мин
Трейлър на Последната Коледа (2019)
10 454
Абонирай се за YouTube канала ни
Кейт е взела куп погрешни решения и обикаля нервно Лондон, а Том изглежда прекалено красив за да е истина. Сега, когато Лондон се намира в най-прекрасното време от годината и романтиката се засилва, човек просто трябва да кара по течението и да се вслуша в сърцето си.

Кейт тича безцелно из Лондон, мислейки за всички тези куп погрешни решения, които е взела в своя хаотичен живот и обикновено дните ѝ завършват с катастрофа. Това, че нейните стъпки са придружени от звънкането на камбанките на обувките ѝ, е едно от тези лоши решения, защото е приела да работи като елф в коледен магазин. Точно в този момент, тя отново излетя от апартамента си с всички свои вещи, побрани в един куфар. Живота ѝ е всичко друго, но не и нормален.

Докато прекарва ежедневието си в бързина, непрекъснато се препъва и така един ден среща Том, с който много неща започват да се променят. Той помага в приюта за бездомни и по този начин попада в категорията “Твърде хубаво за да е вярно”. Кейт е толкова разочарована, че е облякла защитната броня, но Том вижда човека зад нея. В началото тя не иска да се забърква, но след като пътищата им непрекъснато се пресичат, стените, които младата жена е изградила около себе си, започват да се рушат.

Внезапно тя се сблъсква с нещо, за което никога не се е грижила и винаги е пренебрегвала – нейното сърдечно заболяване. Всъщност Кейт и Том не биха могли да бъдат по-различни и въпреки това може ли коледно чудо да ги събере? С приближаването на Коледа, украса и първия сняг, Лондон се променя, развива се романтика, която не бива да бъде …

Филмът е базиран на едноименната песен “Wham! – Last Christmas” от албума “Всичко, което тя иска“, написана от Джордж Майкъл през 1984 г. Това е един от най-известните коледни хитове, които се пуска по всяко радио, по време на празника.  Сценария е написан от Ема Томпсън, която преди това е писала сценария на Разум и чувства (1995).

 

Актьорски състав

  • Emilia Clarke
    Emilia Clarke
    Емилия Кларк
  • Emma Thompson
    Emma Thompson
    Ема Томпсън