Извън пътя (2017)

6.140 votes
Актьори
Deyan Donkov, Anya Pencheva, Saly Ibrahim
Режисьор
Nikolai Volev
Сценарист
Nikolai Volev
Снимки
Bulgaria, Bansko
Жанр
Драма
Година
2017
Премиера в България
Държава
България
Продължителност
1 ч 50 мин
Трейлър на Извън пътя (2017)
1 480
Абонирай се за YouTube канала ни
Двама души са обединени от желанието за нещо ново - успехи в кариерата, преоткриване на някогашната слава, ново направление в живота и откриване на своя талант. Тяхната възрастова разлика ще бъде най-голямото им препятствие.
Стефан е театрален композитор, в живота на който като че ли всичко е замръзнало. Той е имал слава в кариерата като драматург, но с времето всичко остава в историята. Сега няма голямо значение кой е той, защото не блести с нищо повече от всички останали в изкуството на театъра. Той иска да преоткрие онова щастие, което някога му е доставила работата. За момента решава да релаксира сред красивите български планини като кара старата си джипка, на която дори е дал името Бишо. Ясно е, че не може винаги тя да му е най-добрия приятел, мечтаейки да си върне старите времена и слава. Празнотата в него, на фона на пустошта (така се пише), където срещата на човек, още по-повече млада жена, е най-малко очаквана, го сблъсква с 20-годишното момиче Сали. Техните контакти започват със забавно шофиране по черните пътища на планините, но на всеки от тях е добре известно, че ще прерасне в нещо повече. Но съпругата на 55 годишния Стефан, започва да подозира всичко това. Двама души става все по-привързани един към друг: Стефан иска своите славни времена и вижда своя шанс в Сали, която иска да бъде актриса.
Николай Волев каза, че иска да създаде съвременната любов. Да разкаже за съвсем обикновените неща като застаряване и монотонност в живота, необходимост от промяна, нови връзки, нови хора. От другата страна са стремежите на младите като преследване на материалното, пари и любов. Първоначално снимките са планувани в близост до морето, но по-късно са заменени в Банско, защото там природата е непокътната и по-красива.