Лоши момчета 4: Всичко или нищо

Хоризонт: Американска сага Глава 1 (2024)

Horizon: An American Saga - Chapter 1
8.3387 гласа
Актьори
Dale Dickey, Kevin Costner, Jena Malone
Режисьор
Kevin Costner
Сценаристи
Jon Baird, Kevin Costner
Снимки
Utah, USA
Жанр
Драма
Година
Премиера
Държава
САЩ
55
Абонирай се за YouTube канала ни
На фона на гражданската война на САЩ през 1861 г., приятели и врагове се задават въпроса како означава Съединените американски щати.

През 1861 г. Гражданската война в САЩ наближава и в Ню Мексико. Белите заселници, които пътуват на запад, търсят ново начало и се заселват на територията на окръг апачи. Това ги вкара в конфликта с тамошните американци, които не искат да се отказват от земите си. В тези години земята и фермите са не само символ на богатство, но за най-бедните от тях зависи оцеляването им. Кой би искал да отстъпи работата или дома си на някой непознат? Така се стига до многократни сблъсъци.

Напрежение са и сред самите заселници – сред толкова много хора, винаги ще има и такива, които не са с така добри намерения. Братята Сайкс губят баща си по време на нападение и потеглят по следите на похитителите.

Филмът се простира в сравнително кратък период от време  1861 – 1865 г., който за хората, живели по това време и на това място, това е най-дългия и ужасен период. Докато Западна Америка е прорязана от сблъсъци, приятели и врагове се опитват да разберат, аккво толкова означава Съединените американски щати. След всички победи и загуби, богатства и лишения какво ще им донесе това? А всъщност малцина виждат, че така се ражда новата родина.

Кевин Костнър застава над продукцията като режисьор, сценарист и продуцент. За Кевин Костнър Хоризонт е неосъществена мечта в продължение на много десетилетия. Първата идея за него му хрумва още през 1988 г.

През 2003 г. той отново подхваща историята, но едва след успеха си в модерния уестърн Йелоустоун най-накрая успява да реализира проекта – частично финансиран от самия него.