Кралството на планетата на маймуните

Харолд и лилавия молив (2024)

Harold and the Purple Crayon
Актьори
Zachary Levi, Benjamin Bottani, Lil Rel Howery
Режисьор
Carlos Saldanha
Сценаристи
David Guion, Michael Handelman
Снимки
Atlanta, Georgia
Жанр
Анимация, Фантастика
Година
Премиера в България
Държава
САЩ
Продължителност
1 ч 32 мин
Трейлър на Харолд и лилавия молив (2024)
161
Абонирай се за YouTube канала ни
Малко момче им молив, който превръща в реалност всичко, което е нарисувала, пътувайки в своите мечти и фанатици.

Четиригодишният Харолд се сблъсква с големи промени – неговото братче скоро ще се роди, а той никак не е щастлив от това. Той иска да се разходи под лунната светлина. Характерното в тази история е, че нищо не съществува, защото животът му е една празна страница на тетрадка и молив, който има способността да превръща всичко нарисувано от него в реалност. Той се затваря във фантастичен свят с този вълшебен лилав молив. От дърво, пазено от дракон през океан с платноходка до пътуване с балон над далечни хълмове са част от приключенията, които неволно ще запълнят праните листи и ще се превърнат в новата реалност на детето.

Внушението на ума и силата на въображението ще бъдат отраженията на тази история, които правят невъзможно възможно, докосвайки се до свят, който не съществува. Пътувайки в мечтите, илюзиите и фантазиите, детето не може да направи разлика между съня и реалността.

Когато един ден във фантастичния си свят си представя, че малкото му братче е отвлечено от чудовища, в реалността всъщност има усложнения при бременността. Харолд осъзнава колко егоистично е използвал молива. Отсега нататък той иска да използва вълшебния си молив, за да помага на семейството и приятелите си в нужда.

Адаптация на едноименната детска книга на Крокет Джонсън от 1955 г.