Дедпул и Върколака

Гладиатор 2 (2024)

Gladiator 2
Актьори
Joseph Quinn, Pedro Pascal, Denzel Washington
Режисьор
Ridley Scott
Сценарист
David Scarpa
Снимки
Morocco
Жанр
Драма, Екшън, Приключенски
Година
Премиера в България
Държави
Англия, САЩ
Трейлър на Гладиатор 2 (2024)
567
Абонирай се за YouTube канала ни
В Гладиатор 2 Луциус е възхитен от постъпката на Максимус и иска да следва своят пример на подражания, който някога го е спасил.

Действията се развиват 20 години след първия филм и следват историята на Луциус. Той е син на Луцила и племенник на римския император. В първия филм поробеният Максимус (Ръсел Кроу) се противопоставя на безумния владетел, отправяйки предизвикателство към Римската империя. Това силно е впечатлило Луциус. Бившият генерал, принуден да се бие с гладиатори, е спасил Луциус и майка му, докато е искал да отмъсти за собственото си убито семейство. От тогава Луциус винаги е искал да докаже, че е достоен за своя велик пример за подражание, който е загинал на арената.

След смъртта на своя идол Максимус, син на Луцила е изведен на безопасно място извън Римската империя. Избягвайки влиянието на римската корупция, интриги и борби за власт, Луций (Пол Мескал) израства в мир, живеейки на северноафриканския бряг – докато един ден миналото му не го настига. Новата му родина е нападната от римски легиони, водени от генерал Акаций (Педро Паскал). Травмиран от трагичните загуби, Луций е отведен в Рим и продаден на Макрин (Дензъл Уошингтън), който провежда гладиаторските битки. Той трябва да се бори за живота си на арената за забавление на народа. Воден от необуздана ярост, Луций иска да нанесе удар на империята и най-вече да отмъсти на човека, когото смята за свой най-голям враг, заради смъртта на майка си: Генерал Акакий. Интригите и корупцията в Римската империя през управлението на император Гета пораждат заплаха, която може да промени баланса на силите. В тази интрига е въвлечен и Луциус.

24 години по-късно Ридли Скот продължава хитовия си филм. За продължението се говореше доста време, но реализирането му беше малко вероятна. Една от причините беше изцяло сюжетна, защото гладния герой Максимус (Ръсел Кроу) е починал. След като вариантите за някакво магическо съживяване бяха отхвърлени, проектът започна лека-полека да изплува на хоризонта.

Продължение на известния филм, който спечели пет Оскара.

Снимките са направени в Мароко и Малта през лятото на 2023 г.

С участието на

  • Denzel Washington
    Denzel Washington
    Дензъл Уошингтън
  • Connie Nielsen
    Connie Nielsen
    Кони Нилсен