Фортуната / Fortunata (2017)

6.3890 votes
Актьори
Stefano Accorsi, Alessandro Borghi, Emanuela Aurizi
Режисьор
Sergio Castellitto
Сценарист
Margaret Mazzantini
Жанр
Драма
Година
2017
Премиера в България
15 Декември 2017
Държава
Italy
Продължителност
103 мин.
Трейлър на Фортуната / Fortunata (2017)
257
0
0
Живота на една майка с неуспешен брак зад себе си, която всеки ден се бори да постигне мечтата си: да има собствен салон за красота, да надделее над съдбата си и да спечели своята независимост и право на щастие.
Една упорита жена, която всеки ден се опитва да се отърве от дискомфорта на посредствеността, който винаги я застига и тя не може да го преодолее. За разлика от проспериращото италианско кино, което знае с какво може да се хареса на общество, то тук се цели изграждането на характера на силните и уверени жени.
За някои хора мотото “този, който се колебае, губи”, се превръща в техен смисъл на живот. Така поради една или повече причини, пулсът на силния характер изисква необходимостта на човек да остане жив и да не мисли за проблемите, които винаги се надигат, с непреклонност и сдържаност, дори и в неравностойно положение, човек може да постигне всичко. Тя непрекъснато анализира настоящия си живот, който е като бич повлиян от нейното детство и живот за който мечтае. Тя трябва да бяга от своя пакостен съпруг, който унищожава всичко красиво. Съществено трябва да се опитва да запази детето си, за не бъде плод на този нещастен брак, повлиян от нейния баща.