Пълно ускорение (2019)

7.4760 votes
Актьори
Christian Bale, Matt Damon, Caitriona Balfe
Режисьор
James Mangold
Сценарист
John-Henry Butterworth, Jez Butterworth
Снимки
Los Angeles, California, USA
Жанр
Драма, Екшън
Година
2019
Премиера в България
Държава
САЩ, Франция
Продължителност
2 ч 32 мин
Трейлър на Пълно ускорение (2019)
1 146
Трейлър на Пълно ускорение (2019)
Биографичен филм за съперничеството между Ford и Ferrari през 60-те години. Хенри Форд II наема екип от ексцентрични американски инженери, за да създаде най-добрия автомобил и победи лидера в мотоспорта Ферали.

През 60-те години мотоспорта е вече известен в цял свят, след като инженерите, дизайнерите и шофьорите се опитват да се надминат взаимно с постиженията си. Хенри Форд II поема семейния бизнес на дядо си и иска да създаде американски автомобили на пазара, в който доминират европейски производители. Съществуващото съперничеството между двете компании се вижда от всеки, особено в състезанията като например в Ле Ман. За да създаде автомобила, който никой не е виждал до момента, наема Карол Шелби (Matt Damon), бившия състезателен шампион, който в момента е американски производител на спортни автомобили и малко хора могат да се сравнят с него. Но дори и да създадат революционната състезателна кола, ще им трябва най-добрия пилот – Кен Майлс (Christian Bale). Той идва от Великобритания със забележим състезателен талант.

Заедно мъжете искат да направят невъзможното: да проектират автомобил, който да надмине своя конкурент и лидер Ферари. На 24-часовата надпревара в Льо Ман през 1966 г. те трябва да покажат това изключително превозно средство и не само във Франция, но и по целия свят. Но за да постигне това, Ford трябваше да се бори на няколко фронта и най-важното да убеди непрекъснато намесващия се клиент да пребори собствените си демони за да преобърне физическите закони.

Актьорски състав

  • Christian Bale
    Christian Bale
    Крисчън Бейл
  • Matt Damon
    Matt Damon
    Мат Деймън