Кунг-фу панда 4

Ферари (2023)

Ferrari
6.527 хил. гласа
Актьори
Shailene Woodley, Penélope Cruz, Adam Driver
Режисьор
Michael Mann
Сценаристи
Troy Kennedy Martin, Brock Yates
Снимки
Emilia Romagna, Italy
Жанр
Драма, Исторически
Година
Премиера в България
Държави
САЩ, Англия, Италия, Китай
Продължителност
2 ч 10 мин
Трейлър на Ферари (2023)
611
Абонирай се за YouTube канала ни
Трейлър на Ферари (2023)
История за трудностите на успеха на създателя на Ферали, която включва и катастрофата през 1957 г., която се превръща в сензация и скандал.

Днес Ферари е име, което е символ на най-високи нива в автомобилната индустрия. Енцо Ферари (Адам Драйвър) е италианският състезател и предприемач, който е довел марката до този успех.

През 1957 г. за Енцо Ферари успехът, неуспехът, животът и смъртта са близо, защото по това време зрителите на състезателните писти все още почти не са защитени от евентуални инциденти. Ферари е на ръба на фалита. Енцо и съпругата му Лаура (Пенелопе Крус) са създали компанията от нулата преди десет години. Бракът на двойката е разтърсен от смъртта на сина им и е на ръба на разпада. Притиснат до стената, Енцо решава да включи състезателния си отбор в прословутото състезание Mille Miglia. Това е състезание, което се простира на повече от 1000 мили през Италия, при което едно Ферали катастрофира, отнемайки живота на 12 души. През тези години борбата с Maserati за надмощие в състезанието са по-големи от всякога.

За ролята на Енцо Ферари първоначално бе привлечен Крисчън Бейл. Преди началото на снимките Крисчън Бейл напуска биографичния филм, посочвайки за причини опасения за физическото си здраве, а освен това времето за подготовка е малко. По-късно режисьорът Майкъл Ман също напуска филма.

В центъра на сюжета застават истинските събития от състезанието Mille Miglia през 1957 г. По онова време разтърсваща катастрофа на Ferrari 335 S  отнема живота на състезателя Алфонсо де Портаго, неговия втори пилот и навигаторът. Освен това на състезателната писта, в близост до едно село, загиват девет зрители, пет от тях деца. Като за причина е посочена, че Портаго е пропуснал спешно необходимата смяна на гуми. След това Ферари съди компанията за производство на гуми, а по-късно състезанието Mille Milglia е забранено.

С участието на

  • Shailene Woodley
    Shailene Woodley
    Шейлийн Удли

Ревюта

ivelin
Ако Адам Драйвър е студената стомана на "Ферари", Пенелопе Крус  е огънят, който се разгаря в двигателя на този филм.Виж цялото ревю