Убийците на цветната луна

Злите мъртви: Пробуждане (2023)

Evil Dead Rise
6.6114 хил. гласа
Актьори
Mirabai Pease, Anna-Maree Thomas, Richard Crouchley
Режисьор
Lee Cronin
Сценарист
Lee Cronin
Снимки
Auckland, New Zealand
Жанр
Трилър, Ужас, Фантастика
Година
Премиера в България
Държави
САЩ, Ирландия, Нова Зеландия
Продължителност
1 ч 36 мин
8 245
Абонирай се за YouTube канала ни
Две сестри неволно отварят книгата на мъртвите, призовавайки злото. Тяхното семейство се превръща в най-големия им кошмар.

Бет пътува до Лос Анджелис, за да посети сестра си Ели, въпреки че самотната майка на три деца живее в доста малък апартамент на стара сграда. Събирането на двете отчуждени сестри обаче придобива неочакван обрат, когато те откриват мистериозна книга скрита в мазето на сградата. Страховитото четиво призовава демони, които обсебват телата на живите. Двете жени се сблъскват с най-лошите си кошмари, така наречените мъртъвци, които се хранят с душите на живите. Бет изведнъж се оказва в борба за оцеляване, която превръща майчинството ѝ в абсолютен кошмар. Но не само това: когато настъпва моментът, в който двете сестри трябва да се разделят, Бет трябва да прескочи всякакви човешки граници, за да може да защити себе си и децата. Ще може ли да защитят семейството си?

Това е втората част на емблематичния ужас, след неговото рестартиране през 2013 г.

Още през 2013 г. Фийд Алварес обяви продължението, но по-късно плановете претърпяват нови промени. Филмът трябваше да продължи Армия на тъмнината, а Брус Кембъл изрази мнение, че в бъдеще поредицата вероятно ще има успех само като ТВ продукция, подобно на Аш срещу злите мъртви.

През 2020 г. най-накрая беше обявено, че Лий Кронин, избран от Сам Рейми, ще режисира вместо Фийд Алварес. Снимките започват през юни 2021 г. в Нова Зеландия.

Първоначалните планове бяха филмът да пуснат само в стрийминг услугата HBO Max, но Warner Bros. отново преструктурира собствения си подход и в крайна сметка го пренесе на кино.