Чудо (2017)

7420 votes
Актьори
Egle Mikulionyte, Andrius Bialobzeskis, Vyto Ruginis
Режисьор
Egle Vertelyte
Сценарист
Egle Vertelyte
Снимки
Lithuania
Жанр
Драма, Комедия
Година
2017
Премиера в България
Държава
Литва, България, Полша, Англия, Франция
Продължителност
91 мин.
Бъди в час с киното!
Абонирай се за YouТube канал ни
Трейлър на Чудо (2017)
95
0
0
Ирена има ферма за свине, която едвам се крепи. За нейно щастие тя намира инвеститор, който има добри намерение и нейната свинеферма може да просперира, а с това и живота ѝ. Тя все още няма представа какво ще се случи и как ще се ускори пулса на заспалото селце.
Литва през 1992 г., пада голяма икономическа криза, през която няма работа, банките фалират, а на надениците, които струват 350 ваучери, има опашки. Ирина е силна жена, която крепи на раменете си цялата свинеферма и се опитва да завържи служителите си в тези трудни времена. Въпреки това и на най-силните хора имат моменти на отчаяние. Допълнително за това допринася нейния съпруг, които е алкохолик и поради който жителите на малкото село гледан над нея с презрение.
Няма кой да ѝ помогне, може да се надява само на чудо. И това се случва, по-точно – пристига! Очарователният американец Бернар пристига в нейното село. Неговото обещание е: достатъчно страдалци, той ще спаси от фалит и скоро жителите ще живеят като в Америка. Дали Бернар ще помогне на Ирина да спаси прасетата си? Или може би ще им даде прасе?
Тази трагикомична история разказва за прасетата, чудесата, свински капитализъм и човек, опитващ се да оцелее в сриналата се система.