Убийците на цветната луна

Блондинка (2022)

Blonde
5.569 хил. гласа
Актьори
Ana de Armas, Julianne Nicholson, Lily Fisher
Режисьор
Andrew Dominik
Сценаристи
Joyce Carol Oates, Andrew Dominik
Снимки
Los Angeles, California, USA
Жанр
Драма
Година
Премиера
Държава
САЩ
Продължителност
2 ч 47 мин
Трейлър на Блондинка (2022)
550
Абонирай се за YouTube канала ни
Биографичен филм за Мерилин Монро (Ана де Армас) - холивудска легенда, зад фасадата на която се крие нещо много по-мрачно.

Детството и младостта на Норма Джийн Мортънсън (Ана де Армас) са травматични. Тя преминава от едно приемно семейство в друго. Няма постоянен дом или някакво чувство за сигурност.  Въпреки трудния си живот успява да пробие в Холивуд. Под името Мерилин Монро тя превзема фабриката за мечти и се превръща в най-голямата икона на своето време, която побърква мъжете. Опасността да потъне в тъмната страна на успеха си не е далеч. Тя изгражда редица токсични връзки в постоянното търсене на мъж, който да запълни празнотата оставена от баща ѝ, когото никога не е виждала. Макар ѝ пред камерата да изглежда сияйно холивудско момиче, зад фасадата нещата изглеждат много по-тъмни и тъжни. Прожектори, светкавици и крещящи фенове – Норма все повече се губи в неудържимия водовъртеж от опустошителни събития, които унищожават живота ѝ.

Режисьорът и сценаристът Андрю Доминик започва работа по филма в началото на 2010 г. Биографичният филм за Мерилин Монро е базиран на едноименната книга на Джойс Каръл Оутс, която по време на излизането си предизвиква полемика, тъй като разказаната история поставя под въпрос предполагаеми сведения. Преди Ана де Армас да получи ролята, в проекта участваха Наоми Уотс и Джесика Частейн.

С участието на

  • Ana de Armas
    Ana de Armas
    Ана де Армас