Кралството на планетата на маймуните

Балерина (2025)

Ballerina
Актьори
Ana de Armas, Lance Reddick, Keanu Reeves
Режисьор
Len Wiseman
Сценарист
Shay Hatten
Снимки
Czech Republic
Жанр
Екшън, Трилър
Година
Премиера в България
Държава
САЩ
293
Част от Джон Уик сагата: тя е млада, силна и смъртоносна и иска да отмъсти на онези, които имат на съвестта си нейното семейство.

В Балерина млада жена е отгледана от наемен убиец. Когато се чувства достатъчно уверена да вземе този кървав живот в своите ръце, първото нещо, с което иска да започне, е да намери убийците на семейството си. Очаква се това да бъде самостоятелен филм за Джон Уик, събитията на който няма да следват оригиналния франчайз.

Успехът на Джон Уик е забележителен. Сред толкова много екшън филми от този жанр, той остана емблематичен в сърцата на зрителите. Като че ли никой не иска да се раздели със стожера на справедливостта и дори компанията Lionsgate по всякакъв начин търси нови завои към него, запазвайки оригиналния характер и търсейки нови истории. През 2023 г. пример за един такъв опит бе сериала Континентал (2023), който разказваше за хотелите на наемните убийци.

Киану Рийвс, звездата на блокбъстър сагата, отново обува обувките на този смъртоносен персонаж. Традицията повелява признателност и слава на всяка актриса, която се превърне в момичета на Джеймс Бонд. Ана де Армас заслужи ролята си в Смъртта може да почака (2021), след което в Ghosted / Призрак (2023) имаше една не много запомняща се роля като супер агент. По естествени причини участието на Крис Еванс се очакваше да вдигне рейтинга на филма, но това не се случи по начина, по който им се искаше на създателите. Въпреки всичко Ана де Армас получава своя голям шанс да затвърди позициите си с легенда като Джон Уик или може би този път това е неизбежно! Последния филм, в който участваха заедно беше Чук-чук (2015) – ужас със смесени нотки, съвсем не по стила на Киану Рийвс и съвсем не добре приет от критиците.

С участието на

  • Keanu Reeves
    Keanu Reeves
    Киану Рийвс
  • Ana de Armas
    Ana de Armas
    Ана де Армас