Алфа (2018)

6.751 150 votes
Актьори
Kodi Smit-McPhee, Marcin Kowalczyk, Jóhannes Haukur Jóhannesson
Режисьор
Albert Hughes
Сценарист
Albert Hughes, Daniele Sebastian Wiedenhaupt
Снимки
Cougar Buttes, California, Lucerne Valley
Жанр
Драма, Екшън, Трилъри
Година
2018
Премиера в България
Държава
САЩ
Продължителност
1 ч 36 мин
Трейлър на Алфа (2018)
13 731
Абонирай се за YouTube канала ни
20 000 години назад по време на последната ледникова епоха, млад мъж по време на лов е ранен и изоставен от приятелките си. Докато се опитва да оцелее и да се върне у дома, намира ранен вълк, с който се сприятелява.

20 000 години назад в ледниковата епоха, в Европа условията са сурови. Млад мъж от култура, която населваща Западна Европа, отива на лов, но пътешествието не върви по план защото младия мъж пада в дефиле и е сериозно ранен, а неговите приятели го изоставят, предполагай, че той е мъртъв. Заобиколен от лед и сняг, младият ловджия се опитва да оцелее и да се завърне у дома. С много усилия, той се опитва да укроти ранен вълк. Скоро двамата заедно започват да се борят за своето оцеляване, разчитайки един на друг, всеки със своите различия, като заедно преодоляват многобройни опасности. Все още млад, в тези трудно условия, за които не е бил подготвен, той трябва да узрее и да се превърне в човек със силна воля, какъвто никога не е предполагал че ще бъде. Това е единствения му шанс за оцеляване. За това му помага вълка, с който се сприятелява и от който научава много за оцеляването сред студената пустош. Но зимата наближава и те трябва да намерят пътя към дома.

Първоначално филмът носеше името “Солутрен”, отнасящ се до археологическата култура, наречена Solutrean, която живее през студения палеолит между 22 000 и 17 000 г. пр. Хр. Културата е кръстена на френското село Solutré, където през 1866 г. са направени открития, които показват, че тези хората са били напреднали за времето си и са имали каменни инструменти. Съществува и хипотеза, че те са първите заселници в Америка през ледниковия период.

С участието на

  • Morgan Freeman
    Morgan Freeman
    Морган Фрийман