Годзила и Конг: Нова империя

Нито звук: Ден първи (2024)

A Quiet Place: Day One
Актьори
Denis O'Hare, Joseph Quinn, Djimon Hounsou
Режисьор
Michael Sarnoski
Сценаристи
Michael Sarnoski, John Krasinski
Снимки
New York City, New York, USA
Жанр
Sci-Fi, Драма, Ужас
Година
Премиера в България
Държава
САЩ
Трейлър на Нито звук: Ден първи (2024)
663
Абонирай се за YouTube канала ни
Първите дни от инвазията на извънземните, които не могат да виждат, но атакуват всеки звук, колкото и да е недоловим.

В Ню Йорк настъпва хаос, когато от небето внезапно падат огнени метеорити и опасни същества се спускат върху града. Лупита e глухонямо момиче, което вижда как светът се разпада пред очите ѝ. Жителите на шумния мегаполис, които оцеляват след извънземното нашествие, бързо научават, че само абсолютната тишина ще им позволи да се спасят. Тези извънземни атакуват всичко, което издава някакъв звук.

Предистория на двата филма, разказва за пристигането на извънземната заплаха на Земята и началото на извънземната инвазия. След като идват на планетата ни, градовете и местата, които са най-шумни, са първите засегнати. Това дава възможност на малките градчета и села, да се спасят. От тук идва и заглавието в буквален превод “Тихото място”. Оцеляват местата, които са достатъчно тихи. Но постепенно, когато инвазията заличава по-голямата част от населението, всеки оцеля трябва да промени начина си на живот и да не издава нито звук, за да оцелее. Филмът проследява първите дни от апокалипсиса и показва тоталния хаос, който се сее, преди да настъпи колапс.

Този път действията няма да се развива в провинцията, а в града. Най-забележителна разлика е, че историята няма да се фокусира около семейство Абът, а ще има нов актьорски състав, който ще се сблъска с апокалипсиса.

Филмът не е режисиран и написан от Джон Красински.

Филмът носи заглавието “Ден първи“, защото третата част е предвидена да излезе през 2025 г.

Всички части

  1. Нито звук (2018)
    Нито звук (2018)
  2. Нито звук 2 (2021)
    Нито звук 2 (2021)
  3. Нито звук: Ден първи (2024)
    Нито звук: Ден първи (2024)