The Green Prince (2014)

7.22 530 votes
Актьори
Sheikh Hassan Yousef, Gonen Ben Yitzhak, Mosab Hassan Yousef
Режисьор
Nadav Schirman
Сценарист
Mosab Hassan Yousef, Nadav Schirman
Жанр
Трилъри
Година
2014
Премиера
Държава
Германия, Англия, Израел
Продължителност
1 ч 41 мин
Трейлър на The Green Prince (2014)
526
Абонирай се за YouTube канала ни
Израел залавя сина на един от основните лидери на политичката организация ХАМАС. Той е откаран в затвора където е измъчват и има право да избира – дали да бъде шпионин за Израел, за да предаде ХАМАС или да прекара целия си живот измъчван в затвора. Той е вербуван да предаде баща си и собствената си организация Хамас. Това е филм за най-ценния шпионин на Израел, който е шпионирал собствената си родина и народ над 10 години. The Green Prince е неговото кодове име.

Филма е направен по реалния живот на един от ценните източници на разузнаването на Израел, син на топ лидер на Хамас (Хамас – политическа организация и ислямско движение). Под кодовото име ” The Green Prince”, той е вербуван да шпионира собствения си народ за повече от десетилетие. Фокусирайки се върху сложните отношения с водача си, той ги въвлича в терор, предателство, невъзможен избори – приятелство, което противоречи на всички граници.
Палестинец в Рамала, на има Mosab е ядосан и готов да се бори с Израел. Арестуван за контрабанда на оръжие, на възраст от 17, той е разпитван , служба за сигурност на Израел и изпратен в затвора. Но шокиран от безмилостни тактики на Израел, условията в затвора и кампанията на организацията на самоубийствени атентати извън Израел, Mosab се съгласява да шпионира за Израел. За него няма по-голяма срам то това – сина на лидера на Хамас, да бъде израелски шпионин.
На фона на последните събития в Близкия изток, THE GREEN PRINCE е един  многопластов психологически трилър, който е посочва  предразсъдъците на хората в хода на конфликта. Във филма се съчетава екшън, драма и ще видите сцени от архивни кадри, който никога преди не са показвани.