Тъмната кула (2017)

5.6119 160 votes
Актьори
Idris Elba, Tom Taylor, Matthew McConaughey
Режисьор
Nikolaj Arcel
Сценарист
Jeff Pinkner, Akiva Goldsman
Жанр
Екшън, Приключенски, Фантастика
Година
2017
Премиера в България
Държава
САЩ
Продължителност
1 ч 35 мин
Трейлър на Тъмната кула (2017)
4 370
Абонирай се за YouTube канала ни
Роланд броди в един пейзаж, подобен на този на Дивия Запад, Запад в търсене на Черната кула, с надеждата, че с нейната сила ще може да спаси света. Пътуването му преминава през различни паралелни вселени.

The Dark Tower (2017)

Стрелецът Роланд Дисчейн е последният от рода си. Както клана му се разпада, той се превръща в самотник, който обикаля света. Но Роланд намира начин да спаси света: той трябва да достигне до Тъмната кула – легендарен център на властта, който държи нашия и много други светове. Но не само от кулата се интересува,  той иска да намери един мъж, който нарича ”мъжа в черно’, с него има да урежда лични сметки. Той го преследва от години, но въпреки това, не мисли за отказване.

Неговата одисея преминава през различни паралелни вселени, включително и в нашия съвременен свят. По време на шествията си, среща още трима души: наркомана Еди Дийн, млада жена на име Сузана, която има раздвоение на личността и момчето Джейк. Те създават група, която има обща цел – намирането на кулата.
Действията се изпълнява по действията от романа на Стивън Кинг, но започва от средата на книгата.
Предистория
Тъмната кула е филмовата адаптация на романа от Стивън Кинг, който е общо осем тома. Първата част, “Тъмната кула I: Стрелецът” е публикувана през 1982 г. и произхожда от една история, която писателят е публикувал в рамките на 1978-1981 в списание за научна фантастика, което носи краткото име F & SF. Той е бил вдъхновен от поемата на Робърт Браунинг Кулата достигна (1855).
Американският автор, смесва в своята история за Стрелеца Роланд, различни жанрове като фантазия, научна фантастика, романтика и Дивия Западна., чрез изпращане на героя в различни светове В историята са смесени, различни части от Книгите на Стивън, които са общо 8 на брой.
Първоначално Джей Джей Ейбрамс искаше да поеме проект, но по-късно се отказа. Впоследствие, Universal Studios планираха комбинация от три игрални фиилма, който ще се базират на осемте тома на книгата, но не стигнаха до консенсус с Рон Хауърд. След това снимките се скитаха в Warner Brothers и Sony Pictures, където Nikolaj Arcel през лятото на 2015 бе бил нает като режисьор.

Актьорски състав

  • Idris Elba
    Idris Elba
    Идрис Елба
  • Matthew McConaughey
    Matthew McConaughey
    Матю МакКонъхи