Големият залог / The Big Short (2015)

7.8336 310 votes
Актьори
Ryan Gosling, Steve Carell, Christian Bale
Режисьор
Adam McKay
Сценарист
Adam McKay, Charles Randolph
Снимки
USA, Louisiana, New Orleans
Жанр
Драма
Година
2015
Премиера
Държава
САЩ
Продължителност
2 ч 10 мин
Трейлър на Големият залог / The Big Short (2015)
1 292
Абонирай се за YouTube канала ни
Това е 2005 година. Когато икономиката е във възход, дръзко се правят сделки след сделки. Няколко човека, имащи различен произход във финансовия сектор, виждат как може да се предизвика криза през 2007 година, като се използва алчността на банкерите. Всичко се случва както по план и през 2008 г. световните финансови пазари и банките са уловени с икономическата криза.

Филма е базиран на американската книга “Големият залог. Машината на Страшния съд отвътре” на Майкъл Люис. Люис Засягат годините 2007-2010 и деня на кризата. Той описва проблемите свързани с кредитното управление и недвижимото имущество, като един балон, който непрекъснато се надува.

Джаред е търговец на акции на немска банка. Д-р Майкъл Бъри (Scion Capital) има синдром на Аспергер и е сляп с едното око. Бен някога е бил топ банкер, но вече ще се оттегля от финансовия свят. Марк Баум е мениджър на фондовете в Hedgefondsх. Мъжете имат различни произходи, но са активни във финансовия сектор. Тяхната обща черта е, че те виждат финансовата криза и срива на фондовия пазар години преди действителното криза. Те решават да използват своите знания и да поделят печалба от предстоящия колапс.

Актьорски състав

 • Margot Robbie
  Margot Robbie
  Марго Роби
 • Karen Gillan
  Karen Gillan
  Карън Гилън
 • Ryan Gosling
  Ryan Gosling
  Райън Гослинг
 • Christian Bale
  Christian Bale
  Крисчън Бейл
 • Brad Pitt
  Brad Pitt
  Брад Пит
 • Steve Carell
  Steve Carell
  Стийв Карел