Големият залог / The Big Short (2015)

7.8289 310 votes
Актьори
Ryan Gosling, Steve Carell, Christian Bale
Режисьор
Adam McKay
Сценарист
Adam McKay, Charles Randolph
Снимки
USA, Louisiana, New Orleans
Жанр
Драма
Година
2015
Премиера
23 Декември 2015
Държава
USA
Продължителност
130 мин.
Трейлър на Големият залог / The Big Short (2015)
5 / 5 - 2 vots
851
0
0
Присъединете се към YouTube канала ни
Това е 2005 година. Когато икономиката е във възход, дръзко се правят сделки след сделки. Няколко човека, имащи различен произход във финансовия сектор, виждат как може да се предизвика криза през 2007 година, като се използва алчността на банкерите. Всичко се случва както по план и през 2008 г. световните финансови пазари и банките са уловени с икономическата криза.
Филма е базиран на американската книга “Големият залог. Машината на Страшния съд отвътре” на Майкъл Люис. Люис Засягат годините 2007-2010 и деня на кризата. Той описва проблемите свързани с кредитното управление и недвижимото имущество, като един балон, който непрекъснато се надува.

Джаред е търговец на акции на немска банка. Д-р Майкъл Бъри (Scion Capital) има синдром на Аспергер и е сляп с едното око. Бен някога е бил топ банкер, но вече ще се оттегля от финансовия свят. Марк Баум е мениджър на фондовете в Hedgefondsх. Мъжете имат различни произходи, но са активни във финансовия сектор. Тяхната обща черта е, че те виждат финансовата криза и срива на фондовия пазар години преди действителното криза. Те решават да използват своите знания и да поделят печалба от предстоящия колапс.

Добави ревю