Меси / Messi (2014)

7.33 470 votes
Актьори
Johan Cruyff, Kike Domínguez, Lionel Messi
Режисьор
Álex de la Iglesia
Сценарист
Jorge Valdano, Jorge Valdano Sáenz
Снимки
Argentina, Santa Fe, Rosario
Жанр
Документален
Година
2014
Премиера
Държава
Испания
Продължителност
1 ч 33 мин
12 202
Филмът представлява смесица от кариерата на футболиста, в комбинация с архивни материали и измислени реконструкции. Историята, за това как, един от най-големите аржентински и световни футболисти на всички времена, е гонил пътя на славата с много жертви.

Документален филм обогатени с драматични сцени за футболната суперзвезда Лионел Меси. Роден в Аржентина, той бе избран няколко пъти за голмайстор на FIFA World. Player, печели FC Barcelona в няколко испански първенства като Шампионската лига. Режисьора ни представя неговия живот отще от самото начало, както и с влизането си в ФК Барселона. Тук идват приятели и спътници на спортиста.

Лионел Меси е пример за надарен футболист, постигнал мечтите си. Но животът му, не винаги е бил като на сън. Израснал в бедно семейство, Меси винаги е мечтал за кариера като футболист. Но в резултат на хормонален дисбаланс, той не е бил включен във футболните отбори на страната си в Аржентина, защото те отказват да плащат лечението му. По този начин, семейството му емигрира в Испания, а Барселона взема Меси на 13 години с договор. Но най-голямата му мечта винаги е била да играе за националния отбор на Аржентина.