Белгийският крал (2016)

6.51 500 votes
Актьори
Peter Van den Begin, Titus De Voogdt, Lucie Debay
Режисьор
Jessica Woodworth, Peter Brosens
Сценарист
Jessica Woodworth, Peter Brosens
Снимки
Bulgaria
Жанр
Драма, Комедия
Година
2016
Премиера
Държава
Белгия, България, Холандия
Продължителност
1 ч 34 мин
Трейлър на Белгийският крал (2016)
151
Предстои ни едно сюрреалистично приключения, в което краля на Белгия трябва да се прибере в държавата си, но не разполага с никакви комуникационни системи. Той трябва да се завърне, защото от него зависи Белгия. Малка нежна комедия и сълзи признание.

 King of the Belgians (2016)

Краля на Белгия, Никола II е на мисия в Истанбул с доверени лица, за което британския режисьор Дънкан Лойд е получил задачата да направи филм. В същото време, Валония, южната част на Белгия, декларира своята независимост и царството се срива. Царят трябва незабавно да се върне у дома. Но точно в този момент, една слънчева буря връхлита Земята, елиминира комуникационни системи, което от своя страна води до затваряне на въздушното пространство. Това беше началото на една дълга одисея, през която Николай II трябва да премине Балканите. Краля и неговите служители ще трябва да направят едно импровизирано старомодно пътуване към Белгия.

Това е една приказка, изпълнена с много смях и сълзи, под формата на професионално пародията на документален филм. Филмът предизвиква ентусиазъм сред публиката на фестивалите.