Марк Фелт: Човекът, който свали Белия Дом (2017)

6.47 930 votes
Актьори
Maika Monroe, Liam Neeson, Diane Lane
Режисьор
Peter Landesman
Сценарист
Peter Landesman
Жанр
Документален, Исторически
Година
2017
Премиера
29 Септември 2017
Държава
USA
Продължителност
103 мин.
Трейлър на Марк Фелт: Човекът, който свали Белия Дом (2017)
4 / 5 - 1 vot
293
0
0
Исторически филм за скандала Уотъргейт, епизода, който промени политическия пейзаж в САЩ и това доведе до оставката на тогавашния президент Ричард Никсън след изтичането на компрометирани документи
Mark Felt: The Man Who Brought Down the White House (2017)

Скандалът “Уотъргейт”, престане в нова светлина. Двама журналистите от “Вашингтон пост” в началото на 70-те години принудиха американския президент Ричард Никсън да подаде оставка. Те бяха център на внимание и заедно с техния анонимен агент от ФБР Марк Фелт, който даде вътрешна информация.

През лятото на 1972 г. САЩ бяха разтърсени не само от войната във Виетнам, но и от така наречения скандал “Уотъргейт”. Пробивът в централата на Демократическата партия озадачава журналисти, а в същото време, Боб Уудърд, редактор на The Washington Post се свързва с мистериозен човек, който му дава изключително секретна информация, като по този начин журналиста рискува личното и професионално благополучие. Зад този мистериозен човек се крие, Марк Фелт, заместник-началник на ФБР, който знае от първа ръка резултатите от разследването на изплаши, и трябва да избира между лоялността към своя работодател и разбирането му за закона. Когато най-накрая новият директор на ФБР Патрик Грей най-накрая се опитва да сложи край на разследванията в Уотъргейт, Фелт решава всичко което знае да стане публично достояние. Тази рязка маневра е опасна не само за него, но и да жена му и дъщеря му, тъй като колегата ми Чарли Бейтс иска да го открие.

В главната роля
  • Liam Neeson
    Liam Neeson
    Лиъм Нийсън
Добави ревю