Доктор Стрейндж / Doctor Strange (2016)

7.5499 900 votes
Актьори
Tilda Swinton, Benedict Cumberbatch, Rachel McAdams
Режисьор
Scott Derrickson
Сценарист
C. Robert Cargill
Снимки
USA, New York, New York City
Жанр
Екшън, Приключенски, Фантастика
Година
2016
Премиера в България
Държава
USA
Продължителност
115 мин.
Трейлър на Доктор Стрейндж / Doctor Strange (2016)
4.2 / 5 - 9 vot
12272
28
1
Доктор Strange е хирург, който след катастрофа, не може да използва ръцете си. Така неизбежно пропада кариерата му, а той в отчаян опит да си помогне, стига до Хималаите, където намира една мистична магьосница.
Доктор Стрейндж е предстоящ да излезе филм за американски супергерой, базиран на комикс на Марвел, носещ същото име, който се прави от Марвел Студиос и се разпространява от Уолт Дисни Студиос. Този филм е предназначен да бъде четиринадесетият поред от кино-вселената на Марвел. Режисиран от Скот Дериксън, по сценарий на Джон Спайтс и С. Робърт Каргил, с Бенедикт Кимбърбач в главната роля, както и с участието на Рейчъл Макадамс и Чуетел Еджиофор.

В адаптиране на Marvel Comics, доктор Strange е ексцентричен неврохирург, който след автомобилна катастрофа загубва способността да движи ръцете и повече не може да работи, нито да живее нормално. Отчаян, той отива в Тибет при отшелницата The Ancient One, на която се надява да му помогне. Въпреки, че му изпълва желанието, си разкрива истинската същност – тя не е обикновен отшелник, а всъщност защитник на света. Магьосницата учи Strange как да овладее мистичните сили, с които да се бори със злото и да се пази от Baron Mordo, който е може да се превърне в основна заплаха за доктор Strange.

doctor-strange-2016

С участието на

  • Benedict Cumberbatch
    Benedict Cumberbatch
    Бенедикт Къмбърбач