Съюзени / Allied (2016)

7.1133 420 votes
Актьори
Brad Pitt, Jared Harris, Marion Cotillard
Режисьор
Robert Zemeckis
Сценарист
Steven Knight
Снимки
UK
Жанр
Драма, Трилъри
Година
2016
Премиера в България
Държава
Англия, САЩ
Продължителност
2 ч 04 мин
Трейлър на Съюзени / Allied (2016)
13 141
Абонирай се за YouTube канала ни
По време на Втората световна война се развива един романтичен трилър от Робърт Земекис, а сценарият е от автор на "Източни обещания" - Стивън Найт, с участието на Брад Пит и Марион Котийар. Макс, който работи за френската съпротива се влюбва в една красива жена, но години по-късно разбира, че тя е германски агент.
През 1942 Макс Ватан е френско-канадски офицер, който работи като шпионин за съюзниците. Новата му работа го отправя в Северна Африка в Казабланка. Там той научава за една жена от френската съпротива Marianne Beauséjour, в която вой се влюбва. На тази територия той получава повече поверителна информация за враговете.

И двамата имат трудна мисия, да убият германския посланик. Но техните мисии са винаги опасна и те решават напуснат работа и да започне нов живот в Англия, където имат бебе. Там обаче, връзката им приключва поради натиска на войната и изпитанията. Тяхното щастие е краткотрайно, тъй като Макс научава, че жена му всъщност е двоен агент, работещ за германците. Отчаян, той получава заповед, от френски шпионин, че трябва да елиминира собствената си жена.

Един много подобен филм, вкойто отново има любовна афера между тайни руски и американски агенти е Red Sparrow (2017). Тук е малко спорно – което преобладава повече, трилъра или романтиката, но докато не може да се каже.

 

 

Актьорски състав

 • Matthew Goode
  Matthew Goode
  Матю Гуд
 • Brad Pitt
  Brad Pitt
  Брад Пит
 • Lizzy Caplan
  Lizzy Caplan
  Лизи Каплан