Мумията / The Mummy (2017)

5.5137 430 votes
Актьори
Tom Cruise, Courtney B. Vance, Sofia Boutella
Режисьор
Alex Kurtzman
Сценарист
Jon Spaihts
Снимки
Oxford, England, Oxfordshire
Жанр
Екшън, Приключенски, Фантастика
Година
2017
Премиера в България
09 Юни 2017
Държава
USA
Продължителност
110 мин.
Мумията (2017) Трейлър
Мумията / The Mummy (2017)
4.5 / 5 - 11 vots
13185
49
3
Присъединете се към YouTube канала ни
Мумията (2017) Трейлър
Римейк на класическия ужас от 1932 г., чието действие се пренасят в новата продукция. Tom Cruise в ролята на Тайлър ръководи мисия в иракската пустиня. Заедно с войските си, по погрешна влиза в камерата на вековна гробница, където нарушава спокойствието на асирийската царица, която лежи в саркофага си.
The Mummy (2017)

Тайлър, заедно с група морски пехотинци изпълняват мисия в пустинята в Ирак, при която трябва да се локализира местонахождението на терористи. Той влиза в бункера където трябва да са бунтовниците и да го очаква неговия екип, но там намира само няколко трупа. Оказва се, че бункера води до вековна гробница, която хвърля върху всички тях своето проклятие. В подземното съоръжение войниците започват да стрелят помежду си.  Единствено Тайлър успява да избяга. Преди това, обаче, той иска да  отвори черен саркофаг, със загадъчни египетските символи. При своя опит, той отключва древно проклятие, което дава сила не кой да е, а на асирийската царица.
Въпреки, че тя е била погребана и забравена в дълбините на пясъка в крипта в пустинята, древна кралица се събужда в наши дни, носейки със себе си още повече гняв, който са се натупали в нея през изминалите хилядолетия. Сила, която надхвърля човешки разбирания. Но това не е всичко. Под  пясъците на Близкия изток, има скрити лабиринти, които достигат до Лондон. Царицата ще ги използва, за да достигне повече земи и погуби повече души!

Предистория
С настоящия филм се рестартира трилогията: The Mummy (1999), Мумията се завръща (2001) и Мумията: Гробницата на императора дракон (2008) с Брендън Фрейзър. В същото време, това е част от стратегията на Universal Studios, която планува да вдигни стари и погребани чудовища от праха: Франкенщайн, Дракула, Wolf Man. Компанията се колебае да съгласуван всички гореспоменати антигерои и техните класически филми на ужасите с Marvel и супергероина на “Отмъстителите” да пресекат техните пътища. В този случай върху жанра “ужаси” ще трябва да се хвърли малко светлина, понеже героите на Marvel населяват главно екшън и приключенски жанрове. Това означава, че трилогията ще бъде фантастика и  приключенски жар.
Режисьорите Лен Уайзман (Total Recall) и Андрес Мушети (Mama) върнаха проекта обратно на Алекс Кърцман които организира снимките.

 

  • Tom Cruise
    Tom Cruise
    Том Круз
Добави ревю