Натали Дормър

Натали Дормър
Natalie Dormer
Дата на раждане
11 Февруари 1982
Роден град
Рединг
Възраст
39
Националност
Англия
Богатство
$ 6 мил.
Височина
1.67
Първи филм
Distant Shores (2005)
Най-добър филм
С пълна газ (2013)
Най-лош филм
Гората (2016)

Натали Дормър е английска актриса, която се прочу в Холивуд. Тя стана известна с ролята си на Ан Болейн в сериала Династията на Тюдорите. Други значими филми, с които прослави името си са Капитан Америка: Първият отмъстител, Игра на тронове и Игрите на глада.

Натали направи своя актьорски дебют веднага след завършването на Академията за драматично изкуство Уебър Дъглас в Лондон с филма Казанова (2005). Първото изпълнение на младата актриса е наречено впечатляващо, при което тя продължава с няколко сериала, на които за жалост сцени не са включени в епизодите.

Участието ѝ в Династията на Тюдорите се оказва преломна точка в кариерата ѝ, тъй като през следващите години започва да грее по-силно като звезда. Не след дълго тя е Маргари Тирел, бъдещата кралица в Игра на тронове.

Най-известният герой на Дормър е този на Кресида в Игрите на глада.

Кариерата ѝ в развлекателната индустрия е доста разнообразна и понякога противоречива. Тя продължава да избира интересни проекти. Тя също е активист за правата на жените и е свързана с много благотворителни дейности.

Въпреки слуховете, че Натали Дормър е свързана с историческата личност Джейн Дормър, която е служила на кралица Мария I Тюдор, те изобщо нямат връзка. По този въпрос Натали заявява: Това е един от тези измислени факти в Уикипедия, който е напълно неверен. Имало е жена, наречена Джейн Дормър, в Кралския двор, която е имала същото фамилно име като мен и мисля, че за това се стига до това схващане.

Използваме "бисквитки", персонални реклами на Google и статистически анализ. Събираме данни от вашето устройство, за да предоставим подходящи реклами, интерактивни функции и по-добро съдържание.

Приемете или направете персонални настройки за да продължите
ok
настройки
Функционални бисквитки

Персонални реклами

Статистически анализ

назад
запис
затвори
приемам всички