Мила Кунис

Мила Кунис
Mila Kunis
Дата на раждане
14 Август 1983
Роден град
Чернивци, Украйна
Възраст
37
Националност
Украйна
Богатство
$ 75 мил.
Височина
1.63
Първи филм
Days of Our Lives (1994)
Най-добър филм
Черен лебед
Най-лош филм
Вечна любов (2012)

Мила Кунис става известна с ролята си Джаки, нахално, пищно, егоцентрично богато момиче в американската ситуационна комедия Шеметни Години. За ролята си получи множество номинации и награди. Оттогава тя се появява в редица сериали. Когато започва да участва във филми, тяхната премиера винаги закъсняваше от обявената дата, а актрисата остана незабелязана. Нейната популярност дойде със силните ѝ диалози във филмите Прелъстен и изоставен (2008), Книгата на Илай (2010), По приятелски (2011). Филмите получиха положителна критика, а с очарование и реалистична химия, тя се превърна в любимата актриса на Холивуд. Освен актьорската си кариера, тя беше рекламно лице на Dior и е класирана като една от 100-те най-големи знаменитости по целия свят.

 

Ранен живот

Милена Марковна Кунис е родена в Черновци, Украйна на 14 август 1983 г. в семейството на Марк Кунис и Елвира. Тя има по-голям брат, който работи като биохимик. Майка ѝ е учителка по физика и управителка в аптека, а баща ѝ по професия е инженер-механик, но работи допълнително като таксиметров шофьор. През 2011 г. актрисата заяви, че родителите ѝ са имали “страхотни работни места” и семейството “не е бедно”. Семейството се премества в САЩ, защото не вижда бъдеще за децата в своята родина. През 1991 г., когато Мила е на 7 години, те се местят в Лос Анджелис с 250 долара: Това беше всичко, което ни беше позволено да вземем със себе си. Родителите ми се отказаха от добри работни места и професионални степени, които не можеха да се прехвърлят. Кунис произхожда от еврейско семейство и посочва антисемитизма в бившия СССР, като една от причините за напускане на страната. Тя заявява, че родителите ѝ са я отгледали според еврейските традиции, до колкото е било възможно, тъй като религията е била подтисната. На втория си ден в Лос Анджелис е записана в начално училище, без да знае английски. Години по-късно тя споменава: Блокирах напълно втори клас. Говорих постоянно с майка и баба, защото плаках всеки ден. Не разбирах хората. Първото изречение от приемното есе за колежа на Кунис е било: Представете си, че на 7 години сте слепи и глухи. Това беше чувството, когато се преместих в Щатите.

Тя постъпва в гимназия, а следобедите взема уроци по актьорско майсторство. Занятията в училището ѝ пречат на уроците, заради което тя се премества в друга гимназия, която завършва през 2001 г. По това време се явява на прослушвания за реклами и след това дебютира в първата си телевизионна роля в Days of Our Lives през 1994 г. Паралелно с училището участва в ситкома 7th Heaven. Тя застава на корицата на мъжкото списание Stuff. За кратко време учи и в Калифорнийски университет.

Използваме "бисквитки", персонални реклами на Google и статистически анализ. Събираме данни от вашето устройство, за да предоставим подходящи реклами, интерактивни функции и по-добро съдържание.

Приемете или направете персонални настройки за да продължите
ok
настройки
Функционални бисквитки

Персонални реклами

Статистически анализ

назад
запис
затвори
приемам всички