Крис Пайн

Chris Pine
Крис Пайн
Дата на раждане
26 August 1980
Роден град
Лос Анджелис, Калифорния
Възраст
43
Националност
САЩ
Богатство
$ 30 мил.
Височина
1.83
Първи филм
Спешно отделение (2003)
Най-добър филм
Стар Трек 3
Най-лош филм
Лош късмет

Крис Пайн с спечели световна слава след ролята си в емблематичния франчайз Стар Трек, след което затвърди позициите си в Жената Чудо.

 

 

 

Ранна възраст

На Кристофър Уайтлоу Пайн вероятно му е било предопределено да стане актьор, защото две поколения в семейството му са посветили живота си на актьорството. Бабата му от майчината линия е била холивудска звезда. Дори дядо му, който е бил адвокат е работил за Dream Factory, тъй като е основател на адвокатско дружество в Холивуд. Крис има английски и еврейски корени. Роден в Лос Анджелис, тук прекарва детството и младежките си години.  В училище се фокусира върху езиците и литературата. След дипломирането си постъпва в университет в Бъркли за да учи английски и литература. Когато завършва бакалавър по изкуства, заминава за Англия, за да подобри лингвистичните си знания. През всичките тези години Крис проявява голям интерес към актьорството. В ученическите си години се е проявявал на сцената и е участвал в театрален фестивал. В университета продължава да подобрява умения си . След завръщането си от Англия, започва да участва в театрални постановки в ACT Theatre, Сан Франциско. Родителите на младия мъж не са успели да станат големи филмови звезди. На майка му се налага да се откаже от актьорството и да се върне в училище, където работи като психолог. Виждайки изгубената мечта на майка си, той се чувства длъжен, да направи всичко по силите си, за да не се случи същото и с него.

 

Личен живот

Крис отдавна е споменал, че е готов да създаде семейство, но до момента никога не е срещал “единствената”. Не е лесна задача феновете на актьора да разберат нещо за личния му живот, когато не използва активно социалните мрежи. На холивудската знаменитост не ѝ липсва внимание: има тълпи от фенове. Папараците често са виждали исландският модел Iris Bjork и Крис на романтични места: парижки ресторант или нощни клубове. В интервютата си мъжът признава, че мечтае за семейство, любяща съпруга и деца. В края на 2014 г. двойката се разделя, но Крис не прекарва много време сам: през 2015 г. започнаха да се носят слухове за новия му романс със Зоуи Кравиц, дъщеря на музиканта Лени Кравиц. Всички се интересуваха дали Зоуи ще се омъжи за актьора, но връзката им не прерасна в годеж.