Човекът срещу машината във "Идентификация / Kill Command (2016)"

Това, което видях по-рано тук, е по официална информация. След като изгледах филм, ще издам малко повече за него, което очаквам ще ви грабне вниманието.

Първо много, много съжалявам, че филма няма да мине през кината в България. За разлика от филми, които се излъчват тази година, в този има нещо стойностно.

 

Засегната е темата човек срещу машина. Mills, е красива млада жена, която до 11 години е била парализирана. На нея са ѝ имплантирали чип, чрез който е излекувана парализата, но така се е превърнала в получовек, полумашина. Тя разработва роботи от ново поколение, които имат способността да се учат, като се препрограмират. Нейните проблеми започват една сутрин, когато отива на работа и вижда, че един от тях е направил милиони промени по своята програма. Докато тя се притеснява, в какво се е превърнал робота, то нейния колега я поздравява за успеха.

 

 

 

Тя трябва да придружава войниците, които ще отидат на острова да тества бойните машини с изкуствен интелект. Тя е свикнала да си говори повече с роботи от колкото с хора и в този момент е многократно унизявана, защото всички я считат за машина, а е човек. Проблемите се увеличават, когато отива на острова – там тя няма връзка с интернет, роботите не се подчиняват на командите й, както и те използват истински патрони и убиват хората, което не е учение, а се превръща във война. Това е момента, в който никой не иска да вярва да Mills. Хората се страхува, че тя има нещо общо, а може би тя ги управлява?

 

 

 

Филма продължава в този дух, изпълнен с моменти на съмнение и недоверие. Има само един човек, който вярва на Mills, но за съжаление това не е капитана, който най-много иска да я убие, но не го прави, за да използва техническите й способности.

Най-хубавото е че, има отворен край, което предполага за продължение.