Филмът "Гражданска война" разпалва предизборен САЩ

Филмът "Гражданска война" рисува потресаващ портрет на една разкъсана нация, за която пропагандата за свободата, отдавна се е изгубила в ехото от лъжи и лицемерие.

Докато Съединените щати се подготвят за решаващите избори, един нов филм, озаглавен “Гражданска война“, разпали бурни дискусии и дебати, относно мира, справедливостта на САЩ, а още повече който се извисява като стожер на демокрацията.

Действието на филма се развива в близкото бъдеще и представя една дълбоко разделена Америка, която е на ръба на колапса и над която е надвиснал призракът на втората гражданска война.

В този завладяващ филм някога обединените щати се оказват разделени, като начело на съпротивата застават Калифорния и Тексас – щатите, които често заявяват независимост и едностранчива политика. Тъканта на демокрацията виси на косъм, докато президентът започва безпрецедентен трети мандат, използвайки военна сила срещу разбунтувалите се щати. Смела група журналисти правят репортажи и искат да достигнат Белия дом, като на стотици метри от тях, армиите се сражават. Те стават свидетели на бруталността на войната. С наближаването на Деня на независимостта съдбата на нацията виси на косъм, а калифорнийските и тексаските сили се приближават все повече до сърцето на целия този хаос – Белия дом.

На фона на политически сътресения и авторитарно управление “Гражданска война” рисува потресаващ портрет на една разкъсана нация, за която пропагандата за свободата, отдавна се е изгубила в ехото от лъжи и лицемерие. Филмът намеква за крехкостта на демокрацията и силата на свободната преса. Когато те бъдат нарушени, настъпва верига от събития, които могат да прераснат в нещо много повече.

С наближаването на изборите темите на филма намират дълбок отзвук сред населението, което се бори с проблемите на свободата, справедливостта и самата същност на демокрацията. Във време на несигурност и ексцесии в целия свят, филмът е доказателство, че силата на киното винаги може да постави смислен диалог и размисъл. Докато нациите по цял свят се борят да запазят свободата на словото, която непрегънато се манипулира от дигиталния свят на няколко добре известни корпорации, филмът служи като огледало на обществото.