The Social Dilemma

Социална дилема (2020)

7.762 230 votes
Актьори
Tristan Harris, Bailey Richardson, Jeff Seibert
Режисьор
Jeff Orlowski
Сценарист
Vickie Curtis, Davis Coombe
Жанр
Документален, Драма
Година
2020
Премиера
Държава
САЩ
Продължителност
1 ч 34 мин
Трейлър на Социална дилема (2020)
44
Абонирай се за YouTube канала ни
Светлината и сянката на социалните мрежи: какво се крие зад тези системи и какво точно работи в заден план, скрит от потребителя. През 2020 г. те бяха използвани за безумни конспирации около изумителната глобална пандемия.

Светът отдавна е осъзнал приноса на социалните мрежи от създаването на протести срещу потисничеството, като например при Арабски протести преди десетилетие, до ролите им в борбата за справедливост.

И през 2020 г., по време на изумителната глобална пандемия, социалните мрежи се превърнаха в спасително средство за поддържане на връзка, както и оказаха заслуга за много от протестите по света. Системата обаче невидимо ни контролира. Широко обществената некомпетентност за това как работи системата, доведе до скрити и често вредни последици за обществото, последици, които стават все по-очевидни и във филма са поставени като  екзистенциална заплаха за човечеството.

Относително малък брой инженери могат да окажат огромно въздействие върху начина ни мислене, на нашите действия и дори на живота ни. Кои са причините за вирусната конспирация, проблемите с психичното здраве на младежите, безумната дезинформация и политическите разногласия?

Филмът включва интервюта с високопоставени технически доносници и иновационни лидери, като Тристан Харис от Центъра за хуманни технологии; съоснователя на бутона Харесвам във Facebook; Tim Kendall, бивш президент на Pinterest и бивш директор на Monetization във Facebook; Cathy O’Neil, авторка на книгата Оръжия за унищожаване на математиката и много други.

Демонстрирайки как социалните медии влияят над потребителите в личен план, този разказ разкрива реалните последици върху ежедневието ни от една на пръв поглед невинна и забавна технология.

Използваме "бисквитки", персонални реклами на Google и статистически анализ. Събираме данни от вашето устройство, за да предоставим подходящи реклами, интерактивни функции и по-добро съдържание.

Приемете или направете персонални настройки за да продължите
ok
настройки
Функционални бисквитки

Персонални реклами

Статистически анализ

назад
запис
затвори
приемам всички